«Ātrie kredīti» pērn kļuvuši populārāki; kredītņēmēji maksājumus kavē retāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

2013.gadā, salīdzinot ar gadu iepriekš, par 15,77% palielinājies nebanku kredītu tirgus. Tomēr uzlabojusies ir šādu kredītņēmēju aizdevumu atmaksa – 80% maksā bez kavējumiem, intervijā Latvijas Radio pastāstīja Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) vadītāja Baiba Vītoliņa.

Pērn bija vērojams nebanku kredītu skaita pieaugums – šis tirgus palielinājies par 15,77%, informēja Vītoliņa, piebilstot, ka PTAC būtu vēlējies, lai mazinās nebanku kreditēšana.

Kopumā patērētāju sūdzības par „ātrajiem kredītiem” esot ikdienišķā līmenī. PTAC vadītāja atzinīgi novērtēja pērn pieņemtos grozījumus attiecībā uz reklāmu ierobežojumiem šajā jomā.

Viens no galvenajiem aspektiem, kam šajā nozarē pievērš uzmanību patērētāju tiesību aizstāvji, ir procedūras, kā komersanti pārbauda kredītņēmēju maksātspēju. Uzlabojoties šiem rādītājiem, ir kļuvis vairāk arī bez kavējumiem veikto kredītu maksājumu īpatsvars. Pērn tas bija 80%, bet gadu iepriekš 77,5%.

Vismazāk kavējumu ir līzinga kredītiem – līdz 90%. Bet sliktākā situācija ir distanču kredītiem, kas tiek pieteikti un izsniegti caur internetu – 66% bez kavējumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti