ASV vēstniecība Zviedrijā vēlas ar finanšu uzraugu apspriest aizdomas par «Swedbank»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

ASV vēstniecība Zviedrijā pieprasījusi tikšanos ar valsts finanšu nozares uzraugu, lai apspriestu izskanējušas aizdomas par “Swedbank” iesaisti naudas atmazgāšanas skandālā Baltijā, vēsta ziņu aģentūra “Reuters”.

Finanšu nozares uzraugs paziņoja, ka saņemta vēstule no vēstniecības ar aicinājumu apspriest situāciju “Swedbank” saistībā ar izskanējušajām aizdomām par nelikumīgu naudas līdzekļu legalizēšanu un to, ka uzraugs reaģē atbilstoši kārtībai.

Iepriekš Zviedrijas un Igaunijas finanšu uzraugi paziņoja par kopīgu izmeklēšanu par “Swedbank” iespējamo saistību ar naudas atmazgāšanu, tostarp caur Dānijas “Danske Bank” Igaunijas filiāli.

Savukārt “Danske Bank” lieta tiek izmeklēta piecās valstīs, tostarp ASV. Iespējams, ASV Tieslietu departaments veic paralēlu izmeklēšanu par “Danske Bank” aizdomīgajiem maksājumiem, ziņo "Reuters".

KONTEKSTS:

Zviedrijas televīzija ziņoja, ka viena no Zviedrijas lielākajām bankām “Swedbank” bijusi saistīta ar naudas atmazgāšanas skandālu, kurā iesaistīta arī “Danske Bank”. Raidījums apgalvoja, ka no 2007. līdz 2015. gadam starp vairākiem desmitiem aizdomīgu kontu abās bankās ir pārskaitīti vismaz 3,7 miljardi eiro.

Tūlīt pēc šo ziņu nonākšanas atklātībā Zviedrijas finanšu uzraudzības dienests ir apstiprinājis, ka žurnālistu atklātie fakti apstiprina arī zviedru banku iespējamo saistību ar naudas atmazgāšanu, lai arī aizdomīgo darījumu skaits ir ievērojami mazāks nekā “Danske Bank” gadījumā.

Vēlāk Lietuvas medijs vēstīja par aizdomām, ka caur “Swedbank” filiāli Lietuvā varētu būt pārskaitīta uz Maskavu aizbēgušā bijušā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča nauda.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti