ASV apsūdz «Google» par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) Tieslietu ministrija iesūdzējusi tiesā interneta tehnoloģiju kompāniju “Google” par dominējošā stāvokļa tirgū ļaunprātīgu izmantošanu. Pagaidām gan nav skaidrs, vai un kādas sankcijas uzņēmumam varētu piemērot.

Prasībā norādīts, ka “Google” izmanto dominējošo stāvokli interneta meklētāju un reklāmas jomā un kaitē konkurencei un patērētājiem. Kompānija tērē miljardiem dolāru reklāmdevēju naudas un maksā viedtālruņu ražotājiem, lai tie instalētu “Google” kā meklēšanas pamatprogrammu telefonos.

ASV ģenerālprokurora vietnieks Džefs Rouzens uzsvēra, ka “Google” ir cilvēku vārti uz internetu un meklēšanas un reklāmas milzis, kas saglabājis monopola varu un izmanto izslēdzošu praksi, kas kaitē konkurencei. Ja valdība aktīvi nerīkosies, Amerikā varot izpalikt jauns inovāciju vilnis un iedzīvotāji nekad neieraudzīšot līdzīgu nākamo kompāniju.

Pagaidām gan nav skaidrs, vai un kādas sankcijas tiesa varētu piemērot kompānijai, bet neoficiāli izskanējusi informācija, ka Tieslietu ministrija nepieprasa konkrētas izmaiņas “Google” struktūrā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti