Rīta Panorāma

Intervijas ar Sandi Prūsi. Mūsējie gatavojas Sočiem

Rīta Panorāma

Latvijas Televīzija atgriežas Tautas sports

Trēziņš: arī Latvijas pārvadātāji jūt pastiprinātu uzmanību uz Krievijas robežas

Asociācija: Lietuvas pārvadātāji sāk aktivizēties Eiropas virzienā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pašlaik Latvijas starptautiskie autopārvadātāji nejūt izmaiņas saistībā saspīlējumu Lietuvas un Krievijas tirdzniecības sakaros, taču Lietuvas pārvadātāji sāk aktivizēties Eiropas virzienā un samazina cenas. Tā trešdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijai atzina Latvijas Starptautiskās autopārvadātāju asociācijas vadītājs Valdis Trēziņš.

„Īpaši nejūtam, lai gan baumas klīst, ka arī mūs var skart," sacīja Trēziņš, piebilstot, ka pašlaik nav konkrētu indikāciju iespējamām problēmām. Tai pat laikā esot jūtama pastiprināta uzmanība pret Latvijas pārvadātājiem.

Lietuvas pārvadātāji esot sākuši aktivizēties Eiropas virzienā un tas Latviju skar, jo kaimiņvalsts pārvadātāji mazinot cenas, skaidroja Trēziņš.

Taujāts par garantijām, ka Latviju pēkšņi neskars Lietuvai līdzīgas problēmas, pārvadātāju pārstāvis norādīja, ka tādu garantiju nav. Tāda esot Krievijas politika, ka tā mēģina ietekmēt Baltijas valstis pa vienai.

Jau ziņots, ka Krievijas Patērētāju tiesību uzraudzības dienests no pirmdienas, 7. oktobra, nolēmis aizliegt Lietuvas piena produktu importu valstī. Krievijas iestādes oficiālā versija ir, ka Lietuvā ražotajos piena produktos atrasti mikrobioloģiska rakstura piesārņotāji. Lietuvas puse šos pārmetumus noraida, un tiek uzskatīts, ka Krievija izdara spiedienu uz Lietuvu politisku iemeslu dēļ.

Lietuvā, kas patlaban ir Eiropas Savienībā prezidējošā valsts, jau nākammēnes notiks sanāksme, kurā Eiropas Savienība gatavojas parakstīt ciešākas sadarbības līgumu ar sešām bijušajām PSRS republikām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti