Arodbiedrības atbalsta elektrības tirgus atvēršanas atlikšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) atbalsta Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas viedokli, ka  brīvā elektroenerģijas tirgus ieviešanu varētu atlikt.

LABS paziņojumā medijiem norāda, ka no 1.aprīļa ne mājsaimniecības, ne uzņēmēji tirgus atvēršanai nav gatavi.

LBAS pauž bažas, vai brīvā tirgus ieviešanai ir gatavs arī pašreizējais monopolists „Latvenergo”.

Arodbiedrības aicina premjeri un atbildīgās ministrijas ļoti uzmanīgi izvērtēt visu, kas ir saistīts ar elektroenerģijas brīvā tirgus atvēršanu un tarifu celšanu. Turklāt LBAS aicina valdību rast risinājumu, kas nav saistīts ar 12. Saeimas vēlēšanām.

LABS atgādina, ka nabadzības riskam ir pakļauti turpat 20% no Latvijas iedzīvotājiem, un tas nozīmē, ka elektroenerģijas tarifu cenu celšanās šo skaitli paaugstinās ļoti būtiski. Tas uzliks papildu slogu gan valsts budžetam, gan arī pašvaldībām.

Jau ziņots, ka pēc pilnīgas elektroenerģijas tirgus atvēršanas no 1.aprīļa Latvijas mājsaimniecībām elektroenerģijas izmaksas vidēji pieaugs par 7-12%. Elektroenerģijas tirgus pilnīga liberalizācija, tajā iekļaujot arī mājsaimniecības, ir paredzēta no aprīļa. Mājsaimniecību segments Latvijā veido 25% no kopējā valsts elektroenerģijas patēriņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti