Apstrīdētas izmaiņas «Olainfarm» lielākā akcionāra valdē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Atkal saasinājušās attiecības farmācijas kompānijas "Olainfarm" akcionāru – Valerija Maligina mantinieču starpā. Pēc šā gada sākumā notikušajām izmaiņām "Olainfarm" lielākā akcionāra – savulaik Maliginam piederējušā uzņēmuma "Olmafarm" valdē līdzšinējā "Olmafarm" valdes locekle un "Olainfarm" padomes locekle Irina Maligina tās apstrīdējusi Uzņēmumu reģistra galvenajam valsts notāram, kā arī vērsusies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā. Tikmēr Maligina meita Nika Saveļjeva un bijusī sieva Signe Baldere-Sildedze piektdien, 11. janvārī, izplatījušas paziņojumu, kurā pašreizējai "Olainfarm" valdei pārmet akcionāru sapulces tīšu novilcināšanu līdz likumā noteiktajam maksimālajam termiņam.

Apstrīdētas izmaiņas «Olainfarm» lielākā akcionāra «Olmafarm» valdē
00:00 / 01:46
Lejuplādēt
Arvien turpinās domstarpības AS "Olainfarm" lielāko akcionāru – Valērija Maligina mantinieču starpā. Pašā janvāra sākumā ar divu mantinieču – Maligina meitas Nikas Saveļjevas un jaunākās meitas Annas Emīlijas dabiskās aizbildnes, Maligina bijušās sievas Signes Balderes-Sildedzes lēmumu no "Olainfarm" lielākā akcionāra – SIA "Olmafarm" valdes locekļa amata atcelta Irina Maligina. Viņa pašlaik ir "Olainfarm" padomes locekle un bija vienīgā "Olmafarm" valdes locekle. Irina Maligina Uzņēmumu reģistra galvenajam valsts notāram apstrīdējusi valsts notāres lēmumu, ar kuru reģistrētas izmaiņas "Olmafarm" valdē, kā arī vērsusies tiesībsargājošajās iestādēs.

 

Uzņēmumu reģistra pārstāve Evija Rimšāne gan norāda, ka, reģistrējot izmaiņas "Olmafarm" valdē, valsts notāre ievērojusi visas normatīvo aktu prasības.

"Uzņēmumu reģistra valsts notārs ir pieņēmis lēmumu šīs lietas sakarā un veicis attiecīgu ierakstu komercreģistrā atbilstoši Komerclikuma un Civillikuma prasībām. Vienlaikus ir ievēroti arī Uzņēmumu reģistra konsultatīvās padomes secinājumi. Mūsuprāt, šis valsts notāra lēmums ir pieņemts, ievērojot normatīvo aktu prasības un atbilst arī labas pārvaldības principiem," klāstīja Rimšāne.

Irina Maligina lēmumu par izmaiņu reģistrāciju apstrīdējusi 3. janvārī. Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāre Guna Paidere galīgo lēmumu pieņems 30 dienu laikā. "Izvērtēšana šobrīd galvenā valsts notāra kompetencē un attiecīgi galvenais valsts notārs pieņems lēmumu noteiktajā termiņā," sacīja Rimšāne.

Reaģējot uz Nikas Saveļjevas un Signes Balderes-Sildedzes kopīgo pieprasījumu, "Olainfarm" valde šonedēļ nolēmusi sasaukt akcionāru ārkārtas pilnsapulci šā gada 1. aprīlī. Saveļjeva un Baldere-Sildedze, kam kopumā pieder nepilni 16% "Olainfarm" pamatkapitāla, šorīt izplatītā paziņojumā paudušas pārliecību, ka sapulce apzināti novilcināta līdz maksimālajam likumā noteiktajam termiņam.

Šajā paziņojumā viņas pašreizējai "Olainfarm" padomei un valdei pārmet plānus izsaimniekot "Olainfarm".

Pašreizējais padomes priekšsēdētājs Pāvels Rebenoks gan apgalvoja, ka Saveļjeva un Baldere-Sildedze ar pašreizējo uzņēmuma vadību nemaz neesot mēģinājušas sazināties.

"Vienkārši, ja kāds grib satikties ar uzņēmuma darbiniekiem, padomi un valdi, tas ir iespējams. Mēs esam gatavi tikties ar akcionāriem, tā nav nekāda problēma. Mums šādas tikšanās notiek regulāri. Neviens no jūsu pieminētajiem akcionāriem nav izrādījis vēlēšanos sarunāt tikšanos ar uzņēmuma padomi vai valdi. Ja tas tā būtu, tikšanās arī notiktu," skaidroja Rebenoks.

Iepriekšējā "Olainfarm" akcionāru sapulce, kas arī tika sasaukta pēc Saveļjevas un Balderes-Sildedzes pieprasījuma, notika aizvadītā gada 22. novembrī. Tajā viņu ierosinājums atsaukt pērnā gada septembrī ievēlēto "Olainfarm" padomi tika noraidīts.

Starp Maligina mantiniecēm ir sadalīti 27% "Olainfarm" akciju, savukārt nepilni 43% uzņēmuma akciju pieder "Olmafarm". 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti