Apstrādes rūpniecības uzņēmumi varēs saņemt kopumā 24,8 miljonu eiro atbalstu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Apstrādes rūpniecības uzņēmumi ražošanas telpu attīstībai varēs saņemt kopumā 24,8 miljonu eiro lielu atbalstu, vēsta Ekonomikas ministrija.

Šādu lēmumu otrdien, 13.aprīlī, apstiprināja valdība.

Līdzekļus varēs saņemt jaunas Eiropas Savienības fondu programmas. Programmas kopējais finansējums ir 24,8 miljoni eiro, kuras ietvaros plānots atbalstīt vismaz 20 projektus un radīt vismaz 467 jaunas darba vietas, norāda ministrija.

„Šīs valsts atbalsta programmas ieviešana ir mērķtiecīgs mazo un vidējo komersantu konkurētspējas veicināšanas pasākums, tādejādi stiprinot kopējo valsts uzņēmējdarbības vidi, vairojot nodarbinātību reģionos un veidojot investoriem pievilcīgas ekonomiskās zonas ārpus galvaspilsētas," paudis ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens („Vienotība”).

Projekta iesniegumus varēs iesniegt gan apstrādes rūpniecības komersanti, lai izveidotu ražošanas telpas savām vajadzībām, gan komersanti un ostu pārvaldes, kas nodarbojas ar industriālā nekustamā īpašuma iznomāšanu un izveidotās telpas iznomās sīkajiem, mazajiem un vidējiem komersantiem, kas darbojas apstrādes rūpniecībā.

Atbalstīta tiks gan ražošanas ēku izbūve un rekonstrukcija, gan nepieciešamo inženierpieslēgumu izbūve, piemēram, ūdensvada, gāzes, elektroenerģijas pieslēgumu un pievadceļu izbūve.

Projektus varēs īstenot visā Latvijas teritorijā, izņemot Rīgā. Vienam projekta iesniegumam maksimāli pieļaujamais līdzfinansējums ir 1,16 miljonu eiro un maksimālā atbalsta intensitāte - 35-45% atkarībā no komersanta lieluma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti