Dienas ziņas

Latgales uzņēmēji popularizē gastronomisko tūrismu

Dienas ziņas

Mājražošana attīstās

Apakšstacijā "Viskaļi" sākta vērienīga rekonstrukcija

Apakšstacijā «Viskaļi» uzsākta vērienīga rekonstrukcija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jelgavā augstsprieguma apakšstacijā ''Viskaļi'' uzsākti rekonstrukcijas darbi vairāk nekā sešu miljonu eiro vērtībā. Tās laikā gandrīz pusgadsimtu senās iekārtas tiks nomainītas ar mūsdienīgām, tādējādi būtiski uzlabojot  elektroapgādes drošumu gan Jelgavas un apkārtnes iedzīvotājiem, gan arī starpvalstu savienojumā ar Lietuvu un Igauniju.

Augstsprieguma apakšstacija ''Viskaļi'' Jelgavas pievārtē izbūvēta 1939. gadā, bet 330 kilovoltu sadales ietaise piebūvēta 23 gadus vēlāk. Gadu gaitā iekārtas ir novecojušas, bet konstrukcijas cietušas no laika zoba, tāpēc tagad uzsākti vērienīgi rekonstrukcijas darbi.

„Nepieciešamība pēc elektroenerģijas ir daudz augstākā līmenī kā tas bija 60.gados, kur būvēja apakšstacijas shēmas daudz sarežģītākas, ietaupot naudu tieši uz apakšstaciju iekārtām. Mums ir svarīgi izbūvēt tādas shēmas, kas spēj operatīvi un ātri pārslēgt bojātās vietas, lokalizēt, un mūsu cilvēkiem savukārt ātri veikt remontdarbus, tādējādi mazinot elektroapgādes pārtraukumu,” skaidro AS ''Latvijas elektriskie tīkli'' attīstības direktors Jānis Kirkovalds.

Jaunā divkopņu shēma būs izveidota tā, ka katra pieslēguma vieta būs pārslēdzama atsevišķi. Turklāt rekonstrukcijas gaitā tiks nomainīta arī vadības sistēma, un tas nozīmē, ka pārslēgumi bojājumu gadījumā vairs netiks veikti fiziski, bet gan datorizēti. Viskaļu apakšstacija ir nozīmīgs pārvads, caur kuru tiek realizēti starpvalstu pieslēgumi Lietuvai un Igaunijai. Rekonstrukcija uzlabos arī eloktropiegādes drošību Jelgavas un apkārtnes iedzīvotājiem.

AS ''Sadales tīkls'' valdes loceklis Signis Rīns norāda: “Apakšstacijas jauda šobrīd ir par mazu, lai veiktu lielus pieslēgumus - virs viena megavata. Tā ir rūpnieciska, biznesa attīstība. Pēc rekonstrukcijas šī jauda palielināsies,   “Sadales tīkls” arī savos tīklos plāno veikt rekonstrukcijas, tātad noteikti brīvās jaudas Jelgavā priekš ražošanas atbrīvosies.”

Apakšstacijas rekonstrukcija notiks vairākās kārtās. 330 kilovoltu sadales ietaises tiks pārbūvētas līdz 2016.gadam, bet līdz 2018.gada nogalei paredzēts rekonstruēt arī 110 kilovoltu sadales ietaises.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti