«Altum» plāno izlaist obligācijas par 70 miljoniem eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) šonedēļ atļāvusi attīstības finanšu institūcijai "Altum" izteikt obligāciju publisko piedāvājumu. Obligāciju emisijas kopapjoms plānots 70 miljonu eiro apmērā. Šādi piesaistītos līdzekļus "Altum" plāno izmantot, lai finansētu vairākas ar uzņēmējdarbības atbalstu saistītas programmas.

«Altum» plāno izlaist obligācijas par 70 miljoniem eiro
00:00 / 01:21
Lejuplādēt
Jau tuvākajā laikā Latvijas valstij piederošā attīstības finanšu institūcija "Altum” plāno emitēt jaunas obligācijas, tādējādi aizņemoties naudu finanšu tirgū. Atbilstoši FKTK lemtajam, obligāciju emisijas kopapjoms sasniegs 70 miljonus eiro. Jau iepriekš – pērn un aizpērn – "Altum" biržā "Nasdaq Riga" realizēja obligācijas 30 miljonu eiro vērtībā.

 

"Altum" valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš uzsvēra, ka obligāciju izlaišana ļauj piesaistīt papildu līdzekļus, neradot papildu slogu valstij. "Šis ir viens no mūsu stratēģiskajiem mērķiem – veikt uzņēmējdarbību veicinošas programmas un darīt to, atrodot ilgtspējīgu un pašpietiekamu finansējumu. Tuvākajos gados mēs šādi būsim piesaistījuši kopā jau 100 miljonus eiro no kapitāla tirgiem. Un, protams, mēs katru reizi šo finansējumu, ko mēs piesaistām, skatāmies tieši tām programmām, kur varbūt finansējums ir akūtāk nepieciešams." 

Šīs emisijas pirmajā kārtā plānots izlaist obligācijas par 15 miljoniem eiro. Šādi piesaistīto naudu pirmkārt plānots novirzīt Zemes fonda darbības paplašināšanai.

Bērziņš stāstīja, ka līdz šim ar Zemes fonda atbalstu lauksaimnieki jau iegādājušies aptuveni 10 tūkstošus hektāru zemes jeb vairāk nekā 500 zemes gabalus. Ar obligāciju emisijas palīdzību piesaistīto naudu plānots ieguldīt arī vairāku citu ar uzņēmējdarbības veicināšanu saistītu programmu turpināšanā.

"Viena no programmām varētu būt energoefektivitātes programma uzņēmēju zaļajām idejām, kas jau mums šobrīd tiek finansēta arī no obligāciju piesaistītā finansējuma. Otrs, kā jau minēju, ir Zemes fonds. Trešais ir vēl vairākas programmas, bet tās mēs varbūt prezentētu tuvāk gada beigām un šobrīd tās vēl nenosaukšu," teica Bērziņš.

2017. un 2018. gadā pieprasījums pēc "Altum" obligācijām krietni pārsniedza piedāvājumu. Piemēram, 2017. gada rudenī, kad "Altum" emitēja obligācijas 20 miljonu eiro apmērā, investoru pieprasījums sasniedza pat 135 miljonus eiro. Patlaban "Altum" īsteno ne tikai vairākas ar uzņēmējdarbības atbalstu saistītas programmas, bet arīdzan mājokļu atbalsta programmas ģimenēm ar bērniem un jaunajiem speciālistiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti