Labrīt

Tālis Linkaits: Valdība būs gatava palīdzēt uzņēmumam "airBaltic"

Labrīt

Kā ir būt ārzemniekam Latvijā "Covid" laikā? Uzklausām pieredzes stāstus

"Altum" Kapitāla fonds tuvākajā laikā plāno investīcijas vēl vairākos uzņēmumos

«Altum» Kapitāla fonds tuvākajā laikā plāno investīcijas vēl vairākos uzņēmumos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

"Altum" Kapitāla fonds tuvākajā laikā plāno investīcijas vairākos uzņēmumos, intervijā Latvijas Radio pastāstīja "Altum" valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš.

Pašlaik fonds veicis ieguldījumu informācijas tehnoloģiju produktu un sadzīves tehnikas vairumtirgotāja uzņēmumā "Elko Grupa", iegādājoties tā vērtspapīrus 2,9 miljonu eiro apjomā. Bērziņš uzsvēra, ka fonds tāpat turpinās. Pašlaik tiek strādāts ar vairāk nekā 20 uzņēmumiem, un ar daudziem sarunas jau esot daudz dziļākas.

"Ar daudziem norit sarunas par konkrētiem nosacījumiem, ja tiek pieņemts lēmums investēt," pastāstīja Bērziņš. Pēc lēmuma pieņemšanas tālākais process esot ātrs, tādēļ sagaidāms, ka "visīsākajā laikā būs vēl vairākas investīcijas". 

Uzņēmumi, ar kuriem norit sarunas, darbojas pakalpojumu, tirdzniecības jomās, kā arī apstrādes rūpniecībā.

Bērziņš sacīja, ka "Altum" Kapitāla fonda mērķis ir investēt lielos uzņēmumos, kas ir savā nozarē zināmi spēlētāji, lai palīdzētu tiem pārvarēt Covid-19 krīzi. Vienlaikus Bērziņš uzsvēra, ka fonds nenodarbojas ar labdarību grūtībās nonākušiem uzņēmumiem. Pēc viņa teiktā, fonds atsaka tiem uzņēmumiem, kuros nesaskata pietiekami lielu atdevi Latvijas tautsaimniecībai. Projektam, ko atbalsta fonds, esot jābūt dzīvotspējīgam.

"Šis nav grants, subsīdija. Tas ir jēgpilns instruments jēgpilniem uzņēmumiem," uzsvēra Bērziņš.

Viņš norādīja, ka arī pirmais darījums – ieguldījums uzņēmumā "Elko grupa" – palīdz citiem investoriem gūt pārliecību, ka ir vērts investēt, kā arī vienlaikus ir drošība uzņēmumam, ka īslaicīgas nebūšanas nebūs iemesls, lai gremdētu attīstību.

KONTEKSTS:

Kapitāla fonds ir viens no “Altum” finanšu instrumentiem Covid-19 ietekmes pārvarēšanai uzņēmumiem, kas vīrusa ietekmes rezultātā ir gatavi pielāgot savu līdzšinējo darbību, mainot biznesa modeli, pielāgojot produktu izstrādi, ieviešot jaunas tehnoloģijas, izejot  jaunos eksporta tirgos, kā arī veicinot to izaugsmi. Fonda kopējais apjoms ir 100 miljoni eiro, no kuriem puse ir publiskais finansējums, bet otra puse – privāto pensiju fondu līdzekļi. “Altum” Kapitāla fonds var veikt ieguldījumus uzņēmuma kapitālā, izsniegt aizdevumus, kā arī veikt ieguldījumus korporatīvajās obligācijās apjomā līdz 10 miljoniem eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti