«Altum» Kapitāla fonds iegādājies uzņēmuma «Elko grupa» vērtspapīrus 2,9 miljonu eiro apjomā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Attīstības finanšu institūcijas “Altum” Kapitāla fonds pabeidzis pirmo darījumu, kurā fonds veicis ieguldījumu informācijas tehnoloģiju produktu un sadzīves tehnikas vairumtirgotāja uzņēmumā “Elko Grupa”, iegādājoties tā vērtspapīrus 2,9 miljonu eiro apjomā, informēja “Altum.”

AS "Elko grupa" pagājušajā piektdienā emitējusi piecu gadu obligācijas 20 miljonu eiro apmērā, kuras plānots iekļaut biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North". Emitēto obligāciju kupona likme ir 6%.

Kompānijas pārstāvji informēja, ka obligācijas iegādājās vairāk nekā 80 investoru no Baltijas valstīm, Vācijas un Maltas, tostarp bankas, pensiju plāni, investīciju fondi, apdrošināšanas kompānijas, kā arī privātie investori. Darījumā kā investors piedalījās arī "Altum kapitāla fonds".

Kapitāla fonds norādīja, ka darījums ir nozīmīgs “Elko Grupa” tālākai izaugsmei Covid-19 pandēmijas apstākļos, vienlaikus fonda investīcija ir katalizators uzņēmumu aktivitātei kapitāla tirgos un veicina alternatīvu finansējuma veidu izmantošanu lielo komersantu izaugsmei.   

“Esam gandarīti piedalīties “Elko Grupa” obligāciju emisijā ar investīciju kā viens no lielākajiem investoriem. Tādējādi atbalstām nozares čempiona izaugsmi laikā, kad vīrusa pandēmija ir būtiski mainījusi eksportējošo uzņēmumu spēles laukumu. Tieši šāds ir Kapitāla fonda mērķis – jēgpilni atbalstīt Latvijas lielos uzņēmumus, kas Covid-19 krīzi izmanto kā iespēju laiku, stiprinot gan esošās pozīcijas, gan izejot jaunos tirgos, vienlaikus diversificējot finansējuma avotus,” norādīja “Altum” valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš.

Savukārt “Elko Grupa” direktors Svens Dinsdorfs atklāja: “Šis ir laiks, kad IT un elektronikas izplatīšanas uzņēmumiem vienlaikus jāspēj pārvaldīt gan augsts pieprasījums, gan augsta nenoteiktība. Apgrozāmo līdzekļu pietiekamība šādos apstākļos ir izšķirīga. Obligāciju emisija ir mūsu uzņēmuma iespēja turpināt izaugsmi un nodrošināt konkurētspēju arī pandēmijas laikā.”

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Elko grupa" koncerna apgrozījums 2019. gadā bija 1,682 miljardi eiro, kas ir par 12,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga vairāk nekā divas reizes un bija 17,7 miljoni eiro. 

"Elko grupa" reģistrēta 1993. gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 9,785 miljoni eiro. "Elko grupa" pieder vairākām juridiskām personām, kā arī investīciju fondam "Amber Trust".

KONTEKSTS:

“Elko” Grupas obligācijas biržas tirgū tika iekļautas 12. februārī par kopējo summu 20 miljoni eiro. Uzņēmuma obligācijas plānots kotēt biržas “First North” tirgū. 

Obligāciju emisijā iegūto finansējumu uzņēmums izmantos apgrozāmā kapitāla palielināšanai un papildus likviditātes nodrošināšanai, nostiprinot pozīcijas Centrālās un Austrumeiropas tirgos, kā arī stratēģiski koncentrējoties uz tālāku tirgu daudzveidību, palielinot savu klātbūtni Ziemeļvalstīs.

Savukārt Kapitāla fonds ir viens no “Altum” finanšu instrumentiem Covid-19 ietekmes pārvarēšanai uzņēmumiem, kas vīrusa ietekmes rezultātā ir gatavi pielāgot savu līdzšinējo darbību, mainot biznesa modeli, pielāgojot produktu izstrādi, ieviešot jaunas tehnoloģijas, izejot  jaunos eksporta tirgos, kā arī veicinot to izaugsmi. Fonda kopējais apjoms ir 100 miljoni eiro, no kuriem puse ir publiskais finansējums, bet otra puse – privāto pensiju fondu līdzekļi. “Altum” Kapitāla fonds var veikt ieguldījumus uzņēmuma kapitālā, izsniegt aizdevumus, kā arī veikt ieguldījumus korporatīvajās obligācijās apjomā līdz 10 miljoniem eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti