Akciju cenas aug cerībā uz ASV-Ķīnas tirdzniecības sarunām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pasaules akciju cenas piektdien pārsvarā pieauga, ko veicināja jaunas cerības uz ASV-Ķīnas tirdzniecības sarunām. Eiropas biržās bija mērens kāpums, savukārt Volstrītā pieauga divi no trim galvenajiem indeksiem pēc dažādām ekonomikas ziņām par patērētājiem un pirms svētdien plānotās krasās ASV muitas tarifu pacelšanas Ķīnas preču importam.

Volstrītas indeksi augustā ir kritušies salīdzinājumā ar jūliju, un tas ir pirmais šāds mēnesis kopš maija.

"Mēs varbūt saskaramies ar recesijas realitāti, tomēr investoru optimisms turpinās pēc Ķīnas Tirdzniecības ministrijas ceturtdienas komentāriem," sacīja tirdzniecības grupas "Oanda" vecākais tirgus analītiķis Kreigs Erlams.

Ķīnas Tirdzniecības ministrija bija norādījusi, ka Pekina varētu izbeigt "dots pret dotu" ciklu tirdzniecības karā ar ASV.

Saspīlējuma mazināšanās veicināja Ķīnas juaņas kursa nelielu palielināšanos pret ASV dolāru pēc tam, kad šis kurss šonedēļ bija samazinājies līdz 11 gadu zemākajam līmenim.

Milānas biržas indekss samazinājās pēc populistiskās Pieczvaigžņu kustības (M5S) paziņojuma, ka tā varētu izstāties no Itālijas jaunās valdības veidošanas procesa, ja kreisi centriskā Demokrātiskā partija (DP) nepieņems tās prioritātes.

Naftas cenas Ņujorkas un Londonas biržās kritās.

Eiro vērtība pret ASV dolāru kritās, britu mārciņas kurss pret dolāru saruka, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu samazinājās. Eiro vērtība pret britu mārciņu kritās.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piektdien kritās par 1,61 ASV dolāru līdz 55,10 ASV dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā saruka par 0,65 dolāriem līdz 60,43 dolāriem par barelu.

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" piektdien pieauga par 0,2% līdz 26 403,28 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" kāpa par 0,1% līdz 2926,46 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" samazinājās par 0,1% līdz 7962,88 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 piektdien pieauga par 0,3% līdz 7207,18 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 kāpa par 0,9% līdz 11 939,28 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 palielinājās par 0,6% līdz 5480,48 punktiem.

Eiro vērtība pret ASV dolāru piektdien kritās no 1,1057 līdz 1,0992 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru saruka no 1,2182 līdz 1,2162 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu samazinājās no 106,51 līdz 106,26 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu kritās no 90,76 līdz 90,37 pensiem par eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti