ASV lauksaimnieki apņemas panākt izaugsmi savu produktu eksportā

Amerikāņu lauksaimnieki atrotījuši piedurknes un ir gatavi atgūt pasaules vadošā kūltūraugu eksportētāja statusu. Pagājušā gada augustā ASV atdeva kukurūzas eksportētājas titulu Brazīlijai. Pēdējās desmitgades laikā tā jau bija atdevusi Brazīlijai un Krievijai līderpozīcijas attiecīgi sojas pupiņu un kviešu eksportā.

Ziņu aģentūrā "Bloomberg" lasāmas, ka ASV lauksaimnieki turpinās palielināt sējumu skaitu, kas varētu radīt vienu no lielākajiem piedāvājuma pieaugumiem. Tas varētu arī palīdzēt ASV atgūt dažas pozīcijas eksporta tirgū.

Tāpat ASV lauksaimnieki domā, kā uzlabot darba efektivitāti un samazināt izmaksas lauksaimniecības ekonomikas lejupslīdes apstākļos. Un te lauksaimniekiem patiesi ir dilemma, jo pieprasījums samazinās, tāpēc būtu jārēķina, cik lielas sējumu platības tiem vajag. Bet par spīti tam ASV zemnieki paziņojuši, ka savā ziņā ies pret straumi un audzēs pēc iespējas vairāk, un darīs visu, lai to pārdotu citviet pasaulē.

ASV lauksaimnieki ne vien paši ir gatavi strādāt vairāk, palielinot sējumus, bet arī pieprasa diezgan skaidru valdības rīcību. Pirms dažiem mēnešiem ar nozares gādību un spiedienu izveidota prezidenta Eksporta padome, kuras galvenais uzdevums ir stiprināt ASV lauksaimniecības pozīcijas pasaulē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti