Ķīnā ekonomikas pieaugumu šogad lēš 5% apmērā; kāps militārie izdevumi

Ķīnas premjerministrs Li Cjans paziņoja, ka šajā gadā valsts ekonomikas pieaugums ir plānots aptuveni 5% apmērā.

Pekinā ir sākusies Ķīnas parlamenta – Nacionālā tautas kongresa – ikgadējā sesija. To ar uzrunu atklāja Ķīnas premjerministrs Li Cjans, kurš paziņoja, ka šajā gadā valsts ekonomikas pieaugums ir plānots aptuveni 5% apmērā. Li atzina, ka Ķīnas ekonomika pēdējā laikā ir saskārusies ar grūtībām un piebilda, ka daudzas no tām vēl ir jārisina.

Li sacīja, ka Pekina turpinās "pārveidot izaugsmes modeli", tostarp īstenojot nodokļu reformu, veicinot jaunu talantu piesaistīšanu tehnoloģiju jomā, palielinot iekšējo patēriņu, likvidējot šķēršļus privātajām investīcijām un emitējot 1 triljonu juaņu (128 miljardu eiro) vērtas īpašas valsts obligācijas.

Pasaules otra lielākā ekonomika pēdējos gados ir piedzīvojusi strauju izaugsmes sabremzēšanos, kas bija saistīta gan ar Covid-19 pandēmijas laikā ieviestajiem ļoti stingrajiem ierobežojumiem, gan ar nekustamā īpašuma tirgus pārkaršanu, kura dēļ vairāki nozīmīgi nekustamā īpašuma attīstītāji ir paziņojuši par maksātnespēju.

Ķīnas premjers arī paziņoja, ka šajā gadā Ķīnas militārie izdevumi pieaugs par 7,2% un sasniegs 1,66 triljonus juaņu (213 miljardi eiro).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti