Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Ievu Jaunzemi

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Raimondu Zepu

Intervija ar Martinu Gausu

«airBaltic» turpinās darbinieku samazināšanu; atcels reisus un slēgs maršrutus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" plāno turpināt darbinieku skaita samazināšanu, kopumā uz laiku darbinieku skaitu samazinot par 400 cilvēkiem, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" teica aviokompānijas vadītājs Martins Gauss.

"airBaltic" nākamo trīs mēnešu laikā atcels 3700 reisus, kā arī slēgs 23 no 100 maršrutiem, teica Gauss. Tādējādi kompānijai nāksies īslaicīgi no darba atstādināt 400 vai vairāk darbinieku. Gauss solīja, ka, krīzei beidzoties, šie darbinieki savu darbu varēs atsākt. Lidsabiedrība centīsies rast brīvprātīgus risinājumus, nepagarinās pārbaudes laiku, piedāvās bezalgas atvaļinājumus un īstenos darba uzteikšanu.

"Jāgatavojas laikam, kad krīze beigsies. Mēs gaidām Eiropas kopējo atbalstu. Jāmeklē veids, kā kompensēt zaudējumus. Mēs šobrīd neskatāmies uz to, ka varētu atlikt kādus maksājumus. Uzskatām, ka krīze varētu ilgt trīs mēnešus. Šobrīd "airBaltic" nav nepieciešama palīdzība no valsts," pauda Gauss. Lidsabiedrības vadītājs atklāja, ka pieprasījums pēc lidojumiem krities visos tās apkalpotajos maršrutos.

Piektdienas, 13. marta, pēcpusdienā "airBaltic" informēja, ka pieņemts lēmums uz laiku no 2020. gada 29. marta līdz 31. maijam samazināt sēdvietu skaitu lidmašīnās vēl par 30% un aktīvo floti līdz 22 lidmašīnām.

Laikā no 2020. gada 29. marta līdz 31. maijam "airBaltic" ir pieņēmusi lēmumu atcelt vēl vairāk nekā 2 000 papildu lidojumus. Lai lidsabiedrības klientu apkalpošanas nodaļa spētu apkalpot visus pasažierus, kurus ietekmējušas šīs izmaiņas, atcelšana tiks veikta nākamās nedēļas laikā.

KONTEKSTS:

Jaunais koronavīruss "Covid-19" sāka izplatīties 2019. gadā Ķīnas centrālās daļas pilsētā Uhaņā, kurā dzīvo 11 miljoni cilvēku. Lai nepieļautu vīrusa izplatību, Ķīna paziņojusi par valsts mēroga ierobežojumiem. Pasaules Veselības Organizācija saistībā ar Ķīnas koronavīrusu izsludinājusi augstāko starptautisko ārkārtas stāvokli veselības aizsardzības jomā.  

Vīruss izplatījies arī ārpus Ķīnas, tostarp vairākās Eiropas valstīs. "Covid-19" konstatēts arī Latvijā un pārējās Baltijas valstīs.

Starptautiskās organizācijas vērš uzmanību uz to, ka jaunais "Covid-19" koronavīruss izraisīs ekonomiskās izaugsmes palēnināšanos. Turklāt pesimistiskākie scenāriji liecina pat par pirmo globālo ekonomisko lejupslīdi kopš finanšu krīzes pirms vairāk nekā desmit gadiem. Tas ietekmēs arī Latviju, un vienas no pirmajām no koronavīrusa cieta aviopārvadājumu un tūrisma nozares.

Iepriekš izskanēja, ka "airBaltic" darbinieku skaitu samazinās par 350 cilvēkiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti