Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Viktoriju Gribusti

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Solvitu Āboltiņu

Intervija ar Jāni Vanagu

«airBaltic» pārsūdzēs Lietuvas tiesas lēmumu par kompensāciju «flyLAL»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem un 3 mēnešiem.

Latvijas nacionālā aviokompānija „airBaltic” pārsūdzēs Lietuvas tiesas lēmumu, kas paredzēja kompensācijas izmaksu bankrotējušajai Lietuvas aviokompānijai 16,121 miljona eiro apmērā, intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja „airBaltic” pārstāvis Jānis Vanags.

Viņš norādīja, ka „flyLAL” interese par kompensāciju no „airBaltic” ir bijusi ļoti cikliska. Kad „airBaltic” klājas labi, tad bijušie „flyLAL” saimnieki viņus iesūdz tiesā, lai iegūtu naudu, savukārt, kad slikti – tas liek mierā. „Šāda [tiesas] rīcība paver durvis „panīkušiem darboņiem, kuri paskatās pāri sētai” un redz, ja kaimiņam veicas, tad var iesūdzēt tiesā,” sacīja Vanags.

Viņš uzsvēra, ka negodīga konkurence nav bijusi un „flyLAL” savulaik bankrotēja pasaules finanšu krīzes dēļ, kas vēl vairāk sarežģīja darbu mazajā Baltijas tirgū, kur aviosabiedrībām jebkuros laikos nav viegli strādāt.

Jau vēstīts, ka Latvijas Augstākā tiesa (AT) pērn oktobra beigas pieņēma labvēlīgu lēmumu starptautiskajai lidostai "Rīga" un "airBaltic" strīdā ar "flyLal". AT Civillietu departaments apmierināja lidostas un "airBaltic" blakussūdzību par Rīgas apgabaltiesas lēmumu, ar kuru atzīts Lietuvas Apelāciju tiesas lēmums par prasības nodrošinājuma noteikšanu par labu bankrotējušajai aviokompānijai "flyLal".

Eiropas Savienības (ES) Tiesa 2014.gada 23.oktobrī apstiprināja Lietuvas tiesas spriedumu par lidostas "Rīga" un " airBaltic " aktīvu apķīlāšanu. Kompāniju aktīvi vēl netika arestēti, jo akcepts prasības nodrošinājumam bija jādod arī Latvijas AT.

Tāpat ziņots, ka 2008.gada 31.decembrī Lietuvas Apelācijas tiesa atstāja spēkā Viļņas apgabaltiesas lēmumu noteikt lidostas "Rīga" un " airBaltic" īpašumu nepilnu 200 miljonu litu (58 miljonu eiro) vērtībā arestu, ko bija pieprasījusi "flyLAL", vainojot "airBaltic" negodīgā konkurencē. "flyLAL" 2009.gada janvārī iesniedza bankrota pieteikumu, kā vienu no iemesliem minot negodīgu konkurenci aviācijas sektorā.

Tomēr 2013.gada maijā AT vērsās ES Tiesā pēc sākotnējā sprieduma par to, vai ir pamats Latvijā neatzīt Lietuvas Apelāciju tiesas spriedumu.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem. Kompānijas lielākā īpašniece ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti