«ABLV Bank»: Rimšēviča pārmetumi – fantāzijas, kas neatbilst realitātei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šobrīd pret Latvijas Banku tiek vērsts spiediens no komercbanku sektora, kuras apkalpo nerezidentu klientus. Tā pēdējo dienu notikumus otrdien, 20. februārī, vērtēja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs. Komercbankas, tostarp "ABLV Bank" pārmetumus noliedz, tikmēr Latvijas Komercbanku asociācija uzsver paveikto naudas atmazgāšanas problēmu risināšanā.

Pret Latvijas Banku šobrīd tiek vērsts koordinēts spiediens gan no grūtībās nonākušās "ABLV Bank", gan "Norvik bankas". Tā otrdien preses konferencē uzsvēra Rimšēvičs.

"Lai varētu netraucēti izmantot Latvijas finanšu sistēmu naudas atmazgāšanas veikšanai. Ir redzams, ka bankas veic koordinētu rīcību, tajās strādā vieni un tie paši cilvēki, kuri apkalpo vienus un tos pašus klientus, saistītus klientus gadiem ilgi un profesionāli," paziņoja Rimšēvičs.

Viņš uzsvēra, ka grūtībās nonākusī "ABLV Bank" nesen vēlējusies no Latvijas Bankas saņemt viena miljarda eiro aizdevumu problēmu risināšanai. Savukārt "Norvik bankas" akcionāri vēlējušies izslēgt Latvijas Banku no gaidāmās arbitrāžas par 200 miljonu eio piedziņu. "Norvik banka" savu skaidrojumu Latvijas Televīzijai nesniedza, tikmēr "ABLV Bank" pārstāvis pārmetumus noraidīja.

"Mēs šobrīd nevēlamies komentēt smagos kriminālnoziegumos aizdomās turamās personas komentārus, jo, mūsuprāt, tās ir fantāzijas, kas neatbilst realitātei," teica "ABLV Bank" grupas komunikāciju vadītājs Artūrs Eglītis.

Tikmēr Latvijas Komercbanku asociācijā uzsver, ka tā jau ir izstrādājusi standartu, lai bankām liegtu iesaistīties naudas atmazgāšanā.

"Var teikt, ka šīs vadlīnijas būtībā ir kā fundamentāla atbildes reakcija no banku sektora puses. Esam noteikuši augstāko standartu. Mums bija paredzēts līdz februāra beigām izvērtēt, kā bankām veicas ar ieviešanu un secīgi plānot tālākus uzlabojumus," teica Latvijas Komercbanku asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanda Liepiņa.

Latvijas Komercbanku asociācijā gan norāda, ka jau šovakar paredzēta tās padomes ārkārtas sēde, kurā tiks lemts par nepieciešamo tālāko rīcību pēc Latvijas Bankas prezidenta paziņojumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti