«Madara Cosmetics» par 4 miljoniem eiro Somijas uzņēmumam pārdos zīmolu «Mossa»

Latvijas kosmētikas ražotājs "Madara Cosmetics" pārdos sava zīmola "Mossa" aktīvus Somijas uzņēmumam "Transmeri Ab". Darījuma summa ir četri miljoni eiro, to plānots pabeigt jau tuvākajā laikā, un tas būšot stratēģiski izdevīgs darījums abām pusēm.

Uzņēmuma "Madara Cosmetics" izpilddirektore Gunta Šulte Latvijas Radio norādīja, ka zīmols "Mossa" ir bijis veiksmīgs Somijas tirgū. Pārdodot zīmolu, "Madara Cosmetics" iegūs resursus uzņēmuma attīstībai un jaunu iniciatīvu izveidei. Īpaša uzmanība tiks pievērsta "Madaras" zīmola atpazīstamības veidošanai Francijā, Vācijā un Zviedrijā, atsaucoties uz Šulti, vēsta aģentūra LETA.

"Madara Cosmetics" izpilddirektore Gunta Šulte
00:00 / 00:37
Lejuplādēt

 "Somijas uzņēmums piešķirs zīmolam jaunu elpu un jaudu Somijas un Skandināvijas tirgos," piebilda Šulte.

Viņa norādīja, ka Latvijas kontekstā tas vērtējams kā unikāls darījums, jo tiek pārdots intelektuālais īpašums:  "Mēs nepārdodam ražotni vai fiziskus aktīvus, bet ir runa par intelektuālo īpašumu, kas tiek novērtēts globāli. Somijas partneri turpinās ražot "Mossa" produktus Latvijā."

"Madara Cosmetics" pārstāvji atzīmēja, ka kopš "Mossa" zīmola ieviešanas 2014. gadā tā pārdošanas apmēri lielākoties ir veidojuši apmēram 10% no kopējā apgrozījuma.

Uzņēmuma vadība plānojusi 2024. gadā sasniegt vismaz 10% apgrozījuma pieaugumu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu jeb vismaz 22,25 miljonu eiro apgrozījumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti