Medijs: Neraugoties uz klimata pārmaiņām, ASV ieguvusi rekorddaudz naftas un dabasgāzes

ASV enerģētikas uzņēmumi šajā gadā iegūs rekordlielu daudzumu naftas un dabasgāzes, neraugoties uz to, ka fosilā degviela sekmē klimata pārmaiņas, vēsta izdevums "The Guardian". 

ASV valdības aplēses liecinot, ka amerikāņu uzņēmumi 2023. gadā iegūs 12,9 miljonus barelu jēlnaftas, kas ir divreiz vairāk nekā pirms desmit gadiem.

Šogad būtiski ir pieauguši arī ASV gāzes ieguves apjomi, jo ir izveidoti jauni eksporta termināļi Meksikas līcī. Paredzams, ka nākamajos četros gados ASV dubultos sašķidrinātās dabasgāzes eksporta apjomu.

Naftas un gāzes ieguves apjoma pieaugums ir pretrunā ar ASV prezidenta Džo Baidena regulāri izteiktajiem brīdinājumiem, ka pasaulei draud klimata katastrofa, ja netiks samazināts videi kaitīgo izmešu daudzums.

"The Guardian", atsaucoties uz ASV valdības ziņojumiem, rakstīja, ka rekordaugsta naftas un gāzes ieguve varētu turpināties līdz pat 2050. gadam, 

kad, pēc zinātnieku domām, planētas sasilšanu izraisošo gāzu izmešu daudzums būtu jāsamazina līdz minimumam, lai izvairītos no klimata katastrofas.

Jāpiebilst, ka ASV prezidents Baidens nepiedalīsies ANO Klimata konferencē, kas ceturtdien sāksies Dubaijā. Viņš par to jau ir saņēmis pārmetumus, jo ASV ir viena no lielākajām atmosfēras piesārņotājām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti