Zemkopības ministrs: Lielveikalu slēgšana svētdienās – nav izslēgta, bet nav prioritāte

Jaunās valdības zemkopības ministrs Armands Krauze (Zaļo un Zemnieku savienība) pilnībā nenoraida sava priekšgājēja priekšlikumu svētdienās aizliegt darboties lielveikaliem, taču vēlas rūpīgi izvērtēt šāda soļa plusus un mīnusus, pirms izšķirties, vai virzīt šo priekšlikumu tālāk.

Krauze norādīja, ka ir jāizpēta, ko valsts iegūtu no lielveikalu slēgšanas, ko par to domā iedzīvotāji, ko viņi iegūs, vai tiešām iedzīvotāji mazāk staigās pa veikaliem un vairāk laika pavadīs sportojot vai dabā.

Viņš sacīja, ka jautājums par lielveikalu slēgšanu svētdienās "nav slēgts", bet viņš vēlas iegūt objektīvu, plašu informāciju.

"Neteikšu, ka tā būtu prioritāte, bet gribētu, lai visi aspekti būtu izdiskutēti", un tad izlemtu, vai virzīt to tālāk vai nevirzīt, pauda ministrs.

 KONTEKSTS:

Lai apturētu pārtikas cenu kāpumu, iepriekšējās valdības zemkopības ministrs vasarā rosināja slēgt lielveikalu durvis svētdienās, kas mudināšot uz lielāku zemākās cenas cīņu darbdienās, bet svētdienās ļaus nopelnīt mazajiem, vietējiem uzņēmumiem. Toreizējais premjers Krišjānis Kariņš par šādu ieceri bija skeptisks.

Kādi būtu ieguvumi un zaudējumi no šāda lēmuma un vai tas varētu palielināt mazo ražotāju konkurētspēju – to šobrīd pēta Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) zinātnieku grupa.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti