«Amazon» lobisti varētu zaudēt tiesības pārstāvēt kompānijas intereses Eiropas Parlamentā

ASV interneta tirdzniecības uzņēmuma "Amazon" lobisti varētu zaudēt tiesības pārstāvēt kompānijas intereses Eiropas Parlamenta (EP) telpās, jo kompānijas pārstāvji iepriekš atteikušies diskutēt ar Eiropas Savienības (ES) likumdevējiem par darba apstākļiem "Amazon" noliktavās, vēsta izdevums "Politico".

Kā norāda izdevums, kvestoru kolēģija – EP struktūra, kas pārrauga administratīvos un finanšu jautājumus –, ir pilnvarojusi ģenerālsekretāru atsaukt 14 uzņēmuma lobistu ieejas caurlaides.

Pagājušā mēneša beigās "Amazon" pārstāvji neieradās uz Eiropas Parlamenta Nodarbinātības un sociālo lietu komitejas sēdi, kurā tika apspriesti jautājumi par darba apstākļiem uzņēmuma noliktavās. Tolaik "Amazon" pārstāvji iebilda, ka uzņēmums pārāk vēlu saņēmis paziņojumu par komitejas rīkoto sēdi, lai gan tas tika nosūtīts kompānijai mēnesi iepriekš.

Pēc kompānijas pārstāvju neierašanās uz sēdi komiteja nosūtīja vēstuli Eiropas Parlamenta priekšsēdētājai, lūdzot aizliegt uzņēmuma lobistiem ienākt ES likumdevēju ēkā.

"Amazon" preses sekretāre Sāra Tepa paudusi nožēlu par parlamenta lēmumu, norādot, ka uzņēmums vairākkārt aicinājis politiķus apmeklēt tam piederošās noliktavas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti