No maija 13 pilsētās un pagastos samazināsies ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

No šā gada 1. maija 13 pilsētās un pagastos Latvijā samazināsies ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi. To paredz Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes sēdē izskatītie un apstiprinātie ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi pieciem komersantiem, informēja SPRK.

No 1. maija tarifi samazināsies Siguldas pilsētā, Siguldas, Mores un Allažu pagastā, Pļaviņu pilsētā, Aiviekstes, Klintaines un Vietalvas pagastā, Liepājā, Ikšķilē, Tīnūžu pagastā, kā arī Iecavas pilsētā un Iecavas pagastā.

Tarifu izmaiņas saistītas ar komersantu elektroenerģijas iepirkuma cenu izmaiņām.

Visiem šiem komersantiem pērnā gada oktobrī un novembrī tika apstiprināti tarifi diviem laika periodiem – līdz šā gada 30. aprīlim un no šā gada 1. maija – saistībā ar Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākuma likumā noteikto, norādīja SPRK.

"Ņemot vērā, ka pēc 30. aprīļa valsts atbalsts beigsies, iepriekš aprēķinātie tarifi no 1. maija bija paredzēti augstāki. Taču, pateicoties elektroenerģijas cenas samazinājumam elektroenerģijas biržā, komersanti iesniedza SPRK izvērtēšanai pārrēķinātos tarifus. Rezultātā no 1. maija tarifi iepriekšminētajās teritorijās būs zemāki vidēji par 19%, nekā pērn plānots, turklāt arī zemāki par šobrīd spēkā esošajiem," skaidroja SPRK Ūdenssaimniecības, depozīta sistēmas un atkritumu departamenta direktore Agnese Kozlovska, norādot, ka SPRK seko aktuālajām elektroenerģijas cenām un tam, vai komersantiem neiestājas pienākums aprēķināt jaunu tarifu, to samazinot.

  • SIA "Saltavots" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi

Šobrīd komersants Siguldas pilsētā, kā arī Siguldas, Mores un Allažu pagastā piemēro SPRK 2022. gada oktobrī apstiprinātos tarifus – ūdensapgādes pakalpojumu tarifu 1,30 eiro/m3 un kanalizācijas pakalpojumu tarifu 2,10 eiro/m3. Salīdzinot ar šobrīd spēkā esošo, no šā gada 1. maija ūdensapgādes pakalpojumu tarifs samazināsies par 0,08 eiro, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – par 0,13 eiro. 

Attiecīgi no šā gada 1. maija ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 1,22 eiro/m3, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – 1,97 eiro/m3.

  • SIA "Pļaviņu komunālie pakalpojumi" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi

Šobrīd komersants Pļaviņu pilsētā, kā arī Aiviekstes, Klintaines un Vietalvas pagastā piemēro SPRK 2022.gada oktobrī apstiprinātos tarifus – ūdensapgādes pakalpojumu tarifu 1,58 eiro/m3 un kanalizācijas pakalpojumu tarifu 2,52 eiro/m3. Salīdzinot ar šobrīd spēkā esošajiem, no šā gada 1. maija ūdensapgādes pakalpojumu tarifs samazināsies par 0,22 eiro, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – par 0,26 eiro.

Attiecīgi no šā gada 1. maija ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 1,36 eiro/m3, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – 2,26 eiro/m3.

  • SIA "Liepājas ūdens" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi

Šobrīd komersants Liepājā piemēro SPRK 2022. gada oktobrī apstiprinātos tarifus – ūdensapgādes pakalpojumu tarifu 0,90 eiro/m3 un kanalizācijas pakalpojumu tarifu 1,18 eiro/m3. Salīdzinot ar spēkā šobrīd esošajiem, no šā gada 1. maija ūdensapgādes pakalpojumu tarifs samazināsies par 0,10 eiro, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – par 0,15 eiro.

Attiecīgi no šā gada 1. maija ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 0,80 eiro/m3, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – 1,03 eiro/m3.

  • SIA "Ikšķiles māja" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi

Šobrīd komersants Ikšķiles pilsētā un Tīnūžu pagastā piemēro SPRK 2022. gada novembrī apstiprinātos tarifus – ūdensapgādes pakalpojumu tarifu 1,20 eiro/m3 un kanalizācijas pakalpojumu tarifu 1,93 eiro/m3. Salīdzinot ar šobrīd spēkā esošajiem, no šā gada 1. maija ūdensapgādes pakalpojumu tarifs samazināsies par 0,09 eiro, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – par 0,12 eiro.

Attiecīgi no šā gada 1. maija ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 1,11 eiro/m3, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – 1,81 eiro/m3.

  • SIA "Dzīvokļu komunālā saimniecība" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi

Šobrīd komersants Iecavas pilsētā un Iecavas pagastā piemēro SPRK 2022. gada novembrī apstiprinātos tarifus – ūdensapgādes pakalpojumu tarifu 1,32 eiro/m3 un kanalizācijas pakalpojumu tarifu 2,47 eiro/m3. Salīdzinot ar šobrīd spēkā esošajiem, no šā gada 1. maija ūdensapgādes pakalpojumu tarifs samazināsies par 0,08 eiro, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – par 0,18 eiro.

Attiecīgi no 1. maija ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 1,24 eiro/m3, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – 2,29 eiro/m3.

SPRK atzīmēja, ka visi pieci komersanti pašnoteiktos tarifus SPRK vērtēšanai iesniedza laikā no šā gada 27. līdz 29. martam. SPRK, izvērtējot tarifu aprēķinus un to pamatojumu, secināja, ka jaunie tarifi ir pamatoti un aprēķināti tādā apmērā, lai segtu ūdenssaimniecības pakalpojumu izmaksas.

SPRK tarifus apstiprina bez pievienotās vērtības nodokļa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti