Vācijas ekonomikā lejupslīde; tā varētu ietekmēt kopējo situāciju eirozonā

Vācijas ekonomika otrajā ceturksnī stagnējusi, liecina jaunākie dati. Pēc divas desmitgades ilguša uzrāviena Vācija var kļūt par Eiropas ekonomikas vājāko posmu. Lejupslīde valstī varētu ietekmēt arī kopējo situāciju eirozonā.

Vācijas ekonomikai nonākot problēmās, daļa analītiķu atgriežas pie termina "Eiropas slimais cilvēks". Ir pagājušas gandrīz divas desmitgades, kopš Vācija reformēja darba tirgu, ieguva uzrāvienu ekonomikā un beidzot atbrīvojās no tai piedēvētā termina "Eiropas slimais cilvēks". Tā Vācija tika dēvēta, raksturojot to kā Eiropas ekonomikas vājāko posmu. Tomēr arvien vairāk analītiķu tagad atgriežas pie šī nosaukuma, jo Vācijas ekonomikas rādītāji uzrāda arvien drūmāku ainu. 

Jaunākie dati liecina, ka Vācijas ekonomika otrajā ceturksnī stagnējusi. Tas pasliktina jau tā drūmās ekonomikas perspektīvas, valstij cīnoties ar lejupslīdi rūpniecībā un noturīgo inflāciju.

Valsts centrālā banka "Bundesbank" prognozē, ka arī trešajā ceturksnī iekšzemes kopprodukts saglabāsies nemainīgs. Pastāv bažas, ka Eiropas lielākā ekonomika šogad negatīvi ietekmēs kopējo eirozonas ekonomiku. Starptautiskais Valūtas fonds prognozē, ka Vācija būs vienīgā lielā attīstītā ekonomika, kurā šogad būs lejupslīde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti