Dienas ziņas

Robežsargi īsā laikā otrreiz izmantojuši šaujamieroci

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Ceļ atbalstu elektroenerģijas aizsargātajiem lietotājiem

Aizsargātajiem lietotājiem no septembra par 5 eiro pieaugs atbalsts par elektrību

Visām aizsargāto lietotāju grupām atbalsts elektroenerģijas rēķina izmaksu segšanai ir palielināts 5 eiro apmērā, kas tiks ietverts jau septembra izrakstītajos elektroenerģijas rēķinos. To paredz valdības otrdien, 22. augustā, apstiprinātie grozījumi Aizsargātā lietotāja tirdzniecības pakalpojuma noteikumos, informēja Klimata un enerģētikas ministrijā (KEM).

Pabalsta palielināšana saistīta ar to, ka jūlijā, stājoties spēkā jaunajam elektroenerģijas sadales tarifam, rēķini mājsaimniecībām pieauguši par vidēji 5–7 eiro mēnesī. KEM rosināja piešķirt papildu piecu eiro atbalstu mazāk aizsargātajām sabiedrības grupām, tā kompensējot pieaugošās izmaksas.

Tas nozīmē, ka līdz šī gada beigām atbalsts, ko saņems trūcīgās un maznodrošinātās mājsaimniecības, būs 20 eiro mēnesī, tāds pats atbalsts būs arī ģimenēm, kuras aprūpē bērnu ar invaliditāti. 20 eiro mēnesī kompensēs arī pieaugušajiem ar pirmās grupas invaliditāti vai šo cilvēku aizgādņiem. Savukārt daudzbērnu ģimenes saņems atbalstu 25 eiro apmērā.

"Pēdējā laikā mēs esam saskārušies ar ļoti būtisku pieaugumu tieši pieslēguma tarifa jautājumā. Līdz ar to valdība lēma par šīs sistēmas gan pagarināšanu, gan arī summas palielināšanu līdz šī gada beigām šobrīd.

Tas izmaksā 26 miljonus eiro, ja mēs skatāmies gada griezumā," skaidroja klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars ("Jaunā Vienotība").

KEM norādīja, ka Latvijā kopumā šobrīd reģistrēti vairāk nekā 160 000 aizsargāto lietotāju. Šobrīd aizsargātā lietotāja tirdzniecības pakalpojumu sniedz trīs elektroenerģijas tirgotāji – AS "Latvenergo" (ar zīmolu "Elektrum"), SIA "Tet" un SIA "Enefit". Ja aizsargātais lietotājs jau šobrīd saņem aizsargātā lietotāja tirdzniecības pakalpojumu, papildu atbalsts tiks piemērots automātiski.

KEM vērsa uzmanību – ja aizsargātais lietotājs saņem elektroenerģijas tirdzniecības pakalpojumu no kāda cita tirgotāja, kas nav starp minētājiem, lietotājam ir tiesības vienpusēji pārtraukt līgumu bez soda naudas piemērošanas, iesniedzot elektroenerģijas tirgotājam apliecinājumu par aizsargātā lietotāja statusa atbilstību.

Aizsargātais lietotājs var slēg līgumu ar jebkuru citu elektroenerģijas tirgotāju, kas nodrošina aizsargātā lietotāja tirdzniecības pakalpojumu, norādīja KEM.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti