Lauku konsultāciju centra eksperts: Cietuši kartupeļu stādījumi, īslaicīgs lietus nelīdzēs

Sausā un karstā laika dēļ Latvijā kartupeļu stādījumi ir stipri cietuši, taču varētu cerēt uz šo stādu ataugšanu, norādīja Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra vecākais dārzkopības eksperts Māris Narvils.

Bēdīgāka situācija ir ar augļukokiem, kurus postījušas pavasara salnas. Te uz bagātīgu ražu vairs cerēt nevar, secināja Narvils. 

"Situācija kļūst arvien draudīgāka, jo normāls lietus nav bijis jau vairāk nekā pusotru mēnesi. Apstākļi strauji pasliktinās, jo sevišķi vieglākās augsnēs. Arī smagākās augsnēs vērojama tās plaisāšana. Ņemot vērā, ka ilgstoši bija auksts un vēl salnas, situācija ir pietiekama nelabvēlīga," raksturoja Narvils.

Viņš atzina, ka 

nedēļas nogalē gaidāmais lietus atsevišķās Latvijas teritorijās būtiskus uzlabojumus nedos.

"Zināmu atsvaidzinājumu tas var iedot, bet kopumā pie tā mitruma deficīta un sausuma radikālu uzlabojumu tas nespēs nodrošināt," sacīja  eksperts.

KONTEKSTS:

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informāciju no maija sākuma līdz jūnija pirmās dekādes beigām nokrišņu daudzums ir bijis mazākais novērojumu veikšanas laikā – jau tagad daudzos Latvijas novados ir ekstremāls sausums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti