ES regulators piespriež «TikTok» 345 miljonu eiro sodu par bērnu datu pārkāpumiem

Eiropas Savienības (ES) regulators lēmis piespriest video koplietošanas platformai "TikTok" 345 miljonu eiro naudas sodu par Eiropas Savienības personas datu aizsardzības noteikumu pārkāpumiem. Par to paziņoja soda piespriedējs - Īrijas Datu aizsardzības komisija.

ES regulators piespriež “TikTok” 345 miljonu eiro sodu par bērnu datu pārkāpumiem
00:00 / 00:38
Lejuplādēt

Naudassods piemērots par pārkāpumiem, kas atklāti divus gadus ilgušas izmeklēšanas laikā. Komisija bija devusi "TikTok" trīs mēnešus laika, lai saskaņotu savu datu apstrādi ar tās noteikumiem.

2021.gada septembrī komisija sāka pārbaudīt "TikTok" atbilstību Eiropas Savienības Vispārīgajai datu aizsardzības regulai attiecībā uz platformas iestatījumiem un personas datu apstrādi lietotājiem, kas jaunāki par 18 gadiem.

Komentējot pārkāpumus, komisija norādīja, ka bērniem, kas reģistrējušies platformā, "TikTok" konti pēc noklusējuma ir iestatīti kā publiski, kas nozīmē, ka ikviens var apskatīt vai komentēt viņu izvietoto saturu.

Komisija arī kritizēja "TikTok" funkciju, kas paredzēta, lai sasaistītu vecāku kontus ar viņu atvašu kontiem. Komisija konstatēja, ka uzņēmums nepārbauda vecāku vai aizbildņa statusu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti