Laiskas dzīves un zeķu adīšanas vietā – smags darbs. Kā bijusī rīdziniece Rēzeknē izvērš veselības studiju

Veselības studijas "Rebus" dibinātāja Inga Martinsone no Rīgas uz Rēzekni savulaik pārcēlās ar vienu domu – nu pienācis laiks atpūtai un rāmai dzīvei. Tomēr izrādījās, ka viņas dzīvē ir sācies pavisam jauns un aktīvs posms, kurā Inga mācījās Rēzeknes Biznesa inkubatorā un paralēli veidoja savu uzņēmumu. Veselības studijas vajadzībām Inga pārveidoja kādreizējo mēbeļu veikalu, un šobrīd viņas studija piedāvā vairāk nekā 130 dažādas procedūras, kas vērstas uz cilvēka labsajūtu un veselību.

"Atbraucu uz Rēzekni adīt zeķes un laiski dzīvot. Bet mani tuvākie cilvēki teica, ka nebūs nekāda mājās sēdēšana," uzņēmuma pirmsākumus 2017. gadā atceras Inga. Vispirms veselības studija iekārtojās divās telpās viesnīcā "Latgale", bet drīz vien tur kļuva par šauru. Liels lēciens Ingas kā uzņēmējas attīstības stāstā bija pievienošanās Rēzeknes Biznesa inkubatoram, kur viņa ieguva gan vērtīgus kontaktus, gan pārliecību par saviem spēkiem.

"Biznesa inkubators bija ļoti pamācošs, es daudz ieguvu. Paveicās ar cilvēkiem, kurus tur sastapu."

VIZĪTKARTE

SIA "Rebus Prim", darbojas veselības aizsardzības jomā

Dibināšanas gads: 2017.

Darbinieku skaits: 19 pašnodarbinātas personas un 1 darbinieks.

Apgrozījums 2022. gadā: 171 194 eiro.

Eksports: ASV, Vācija.

Izaicinājumi: Darbs kovida laikā; darbs biznesa inkubatorā četru gadu garumā; spēja uzņēmumam ne tikai noturēties, bet arī sasniegt izaugsmi un pozitīvu augšupeju.

Biznesa inkubatorā parasti nonāk tie jaunie uzņēmēji, kuriem jau ir ideja, ko veidot, taču pietrūkst izpratnes, ko un kā ar ideju iesākt. Inga saka, – viņas uzņēmuma pamatmērķis jau no paša sākuma bija un ir panākt, lai cilvēks justos labi – fiziski un emocionāli. Kā ģimenes ārste Inga labi zina, cik liela atbildība ir sniegt pakalpojumus veselības aprūpes jomā un tāpēc ļoti lielu uzmanību pievērš darbinieku un speciālistu piesaistei. "Tie drīzāk ir līdzīgi domājoši cilvēki, nevis komanda," Inga saka.

Ingas veselības studija ir bizness, kurā izteikti nozīmīga ir klientu apmierinātība. Katrs, kurš šeit ienāk, aiziet prom ar viedokli par to, kā tika apkalpots, vai tika sadzirdēts, saprasts un galu galā, – vai sāpošā mugura tagad jūtas labāk? Vai tāpēc klientam vienmēr ir jāizdabā, pieturoties pie izplatītās atziņas, ka klientam vienmēr taisnība? Ingas pieredze rāda, ka labākais ceļš nav vis izdabāt, bet maksimāli informēt par to, kas cilvēkam būtu vajadzīgs. Tomēr gala izvēle vienmēr būs katra paša ziņā. "Es runāju, nevis lai pārliecinātu, bet lai informētu. Godīgi pasaku savu nostāju, man ir svarīgi būt godīgai pret sevi un klientu, taču izvēle ir klienta paša ziņā," saka Inga.

Jaunajiem uzņēmējiem viņa iesaka būt pārliecinātiem par savu ideju, neaizrauties tikai ar prātošanu par sava uzņēmuma veidošanu, bet sākt rīkoties. "Ir jāmēģina. Kļūdīties ir pareizi, jo kļūdas palīdz izkristalizēt būtiskāko. Nevajag būt atkarīgam no citu viedokļa. Ja tev ir ideja un tu esi gatavs par viņu degt, tad ej un dari." Tiem, kuri strādā vai plāno strādāt pakalpojumu nozarē, Inga iesaka būt ļoti apdomīgiem ar aizņemšanos un vairāk paļauties uz savām finansēm.

Ingas pieredze rāda, ka uzņēmumu labāk veidot kopā ar kādu domubiedru. Tam nav jābūt līdzīpašniekam, bet līdzīgi ieinteresētam biznesā gan.

Un runa te nav tikai par atbildību dalīšanu, bet arī par to, ka viens piebremzēs otru, ja tas būs aizfantazējies pārāk tālu.

Ir labi, ja partneri ir atšķirīgi domājoši cilvēki. "Man vajag kādu, kurš piezemē, nobremzē. Tas biznesam nāk par labu," Inga piebilst. Būs drošāk iet uz priekšu ar jaunām idejām, ja tās tiks kritiski novērtētas no dažādiem skatpunktiem.

Par uzņēmējiem mēdz teikt – tie ir tie veiksmīgie, pašpārliecinātie un pelnošie. Inga atgādina, ka aiz šī veiksmīgo un izdarīgo cilvēku tēla ir neredzamā stāsta daļa, kurā ir kļūdas, neizdošanās, vilšanās, zaudējumi un smags darbs. Arī riska un atbildības uzņemšanās. "Veiksme – tā ir fasāde. Visa pamatā ir smags darbs," uzsver Inga.

Saistītie raksti

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti