Alūksnes olu ražotāja sākotnējā piedāvājuma akcijas iegādājas vairāk, nekā gaidīts

Alūksnes olu ražotājam "APF Holdings" sākotnējā akciju piedāvājumā (IPO) izdevies piesaistīt 107% no investīciju mērķa jeb vairāk nekā 5,6 miljonus eiro. Tā kā pieprasījums pēc akcijām bija lielāks par piedāvājumu, investīciju orderi tiks izpildīti par 5,25 miljoniem eiro, un atlikusī summa tiks atdota investoriem. Akciju alokācija jeb sadale notiks pirmdien, 6. novembrī, informēja uzņēmumā.

Uzņēmuma akciju piedāvājums noslēdzās piektdien, 3. novembrī. Tajā izdevās piesaistīt kopumā 5 624 204 eiro. Sākotnējā akciju piedāvājuma mērķis pie cenas 5,11 eiro par akciju bija 5 252 722 eiro.

Kopumā sākotnējā akciju piedāvājumā piedalījās 2128 investori, un nozīmīgu daļu emisijas akciju iegādājušies arī divi Latvijas pensiju fondi. 

No IPO investīciju apjoma 90% tika piesaistīti Latvijā, bet vēl 9% Igaunijā un 1% – Lietuvā. 73% investoru bija no Latvijas, 25% – no Igaunijas un 2% – no Lietuvas. IPO akciju iegādes orderi tika saņemti no 12 Baltijas bankām, kā arī vienas investīciju pārvaldes sabiedrības.

"Neskatoties uz šobrīd valdošo pesimistisko investoru noskaņojumu Baltijas biržā, mums izdevās pārsniegt IPO ieguldījumu mērķi, pateicoties pārliecinošam izaugsmes stāstam, kas ietver gan skaidrību par olu ražošanas piedāvājuma un pieprasījuma dinamiku, gan mūsu ilgtspējas sniegumu un ambīciju, gan arī mūsu detalizētus attīstības plānus," vērtēja "APF Holdings" valdes priekšsēdētājs Jurijs Adamovičs. "Prieks, ka ar savu būtisku ieguldījumu uzticēšanos mūsu darbībai ir izteikuši uzreiz divi Latvijas pensiju fondi un liels skaits privātpersonu, kas iegādājās gan salīdzinoši mazākas, gan ievērojamas akciju paketes."

Adamovičs paudis cerību, ka uzņēmuma sākotnējais akciju piedāvājums stiprinās Latvijas kapitāla tirgu un dos pārliecību, ka ar pamatotu biznesa redzējumu Latvijas un Baltijas uzņēmumi var piesaistīt attīstībai nepieciešamos līdzekļus no dažādiem avotiem, tostarp beidzot arī no vietējiem pensiju fondiem, kas jau vairāk nekā piecu gadu laikā Latvijas IPO darījumos nebija piedalījušies.

Uzņēmuma IPO finanšu konsultants un emisijas organizētāja "Signet Bank" valdes priekšsēdētājs Roberts Idelsons norādījis – vairāk nekā 90% investīciju bija no Latvijas, kas apvienojumā ar vietējiem pensiju plāniem sniedz Latvijas uzņēmumiem reālas finansējuma piesaistes iespējas vietējā kapitāla tirgū.

Kotācijas uzsākšanas dienā ar vienas akcijas cenu 5,11 eiro "APF" kopējā tirgus kapitalizācija jeb visu uzņēmuma akciju tirgus vērtība būs 29,3 miljoni eiro. "APF" kotācija "Nasdaq Rīga biržas First North" sarakstā tiks uzsākta ceturtdien, 9. novembrī. APF akciju tirdzniecības simbols biržā būs "EGG".

KONTEKSTS: 

Uzņēmuma sākotnējā akciju piedāvājuma mērķis bija piesaistīt investīcijas izaugsmei, lai būtiski paplašinātu darbības mērogu un līdz 2025. gadam palielinātu ražoto olu daudzumu par 60% un vairāk nekā dubultotu ieņēmumus no aptuveni 11 miljoniem eiro 2022. gadā līdz pat 25 miljoniem 2025. gadā.

Ar IPO investoru ieguldījumu un turpmāku banku finansējumu iecerēts papildus jau esošajām trim dējējvistu novietnēm uzbūvēt vēl divas un paplašināt ražošanas atbalsta infrastruktūras jaudu. Tas ļaus palielināt ražoto olu daudzumu no 115 miljoniem gadā līdz 180 miljoniem, bet dējējvistu skaitu audzēt līdz 665 tūkstošiem. Papildus tam "APF" plāno uzsākt arī olu pārstrādi, savu ražošanu papildinot ar jaunām ražošanas iekārtām, lai radītu mūsdienīgus un veselīgus olu produktus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti