Konkurences padome atļauj «BaltCap» iegādāties automatizācijas pakalpojumu sniedzēju «Hansab»

Konkurences padome (KP) atļāvusi Igaunijas "BaltCap Private Equity Fund III Usaldusfond" iegādāties Igaunijas holdinga sabiedrību – automatizācijas pakalpojumu sniedzēju "Hansab Group", informēja KP.

KP nekonstatēja būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu.

"BaltCap Private Equity Fund III Usaldusfond" pamatdarbības veids ir investīciju fonda pārvaldīšana, kas veic ieguldījumus dažādu nozaru uzņēmumos. Savukārt otrs apvienošanās dalībnieks "Hansab Group" ir Igaunijā reģistrēta holdinga sabiedrība, kuras pamatdarbības veids ir komplekso risinājumu, tostarp ar programmatūru integrētas aparatūras, tirdzniecība, kā arī pārdoto risinājumu apkalpošana un apkope. Tās meitassabiedrība ir Latvijā reģistrēta SIA "Hansab", kas nodarbojas ar komplekso risinājumu tirdzniecību, apkalpošanu un apkopi.

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, KP secina, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajos tirgos Latvijā, tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

Jau ziņots, ka privātā kapitāla fondu pārvaldnieks "BaltCap" iegādāsies 70% Baltijas automatizācijas tehnoloģiju uzņēmuma "Hansab Group" akciju.

Darījuma cena un detaļas netiek atklātas.

Darījums tiks pabeigts tuvāko mēnešu laikā, tiklīdz tiks saņemti visi nepieciešamie apstiprinājumi un atļaujas no attiecīgajām Baltijas valstu uzraudzības iestādēm.

"Hansab" ir plaši pārstāvēts Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, un pateicoties "BaltCap" investīcijām, uzņēmums plāno dažādot savu pakalpojumu portfeli un paplašināties arī ārpus Baltijas reģiona.

"Hansab", kas dibināts 1991. gadā, izstrādā un sniedz drošības, maksājumu apstrādes, tirdzniecības vietu, sūtījumu piegādes, rindu regulēšanas sistēmu, autostāvvietu un citus automatizācijas risinājumus uzņēmumiem no loģistikas, finanšu, mazumtirdzniecības un citām nozarēm, kā arī no publiskā sektora. Uzņēmums darbojas Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Somijā, un tam ir 18 biroji un apkalpošanas punkti visā reģionā.

"BaltCap" vadošais partneris Dagnis Dreimanis norāda, ka "Hansab" ir atzīts uzņēmums, kas ir izveidojis efektīvu, augstas kvalitātes klientu apkalpošanas modeli strauji augošajā automatizācijas jomā, tāpēc "BaltCap" saredz plašu iespēju loku šī uzņēmuma izaugsmei, izmantojot "BaltCap" ilggadējo pieredzi, virzot Baltijas uzņēmumus attīstībai globālajā tirgū.

"Hansab Group" dibinātājs un izpilddirektors Aigars Urva uzsver, ka mērķis ir paātrināt izaugsmi un apgūt jaunas darbības jomas un noieta tirgus.

Līdz ar darījuma noslēgšanos Urva turpinās darbu "Hansab Group" padomē un AS "Hansab Estonia" izpilddirektors Janno Kallikorms kļūs par "Hansab Group" izpilddirektoru.

Darījumu konsultēja "Cobalt Legal" un "Sorainen".

Baltijas valstu privātā kapitāla ieguldījumu fonds "BaltCap" kopš 1995. gada investējis vairāk nekā 100 dažādu nozaru uzņēmumos un piesaistījis kopējo kapitālu vairāk nekā 700 miljonu eiro apmērā. "BaltCap" ir pārstāvēts visās trijās Baltijas valstīs ar vietējiem birojiem un investīciju komandām Rīgā, Tallinā, Viļņā, kā arī Varšavā, Helsinkos un Stokholmā.

"Hansab" ir tehnoloģiju uzņēmums automatizācijas, digitalizācijas un drošības jomās. "Hansab" starptautiski piedāvā automatizētu satiksmes pārvaldības sistēmu "Entringo Traffic" un viedo autostāvvietu pārvaldības sistēmu "Entringo Parking". "Hansab" ieņēmumi 2022. gadā sasniedza 40 miljonus eiro, no kuriem vairāk nekā puse tika gūta no pakalpojumu sniegšanas.

Latvijas SIA "Hansab" pagājušajā gadā strādāja ar 6,466 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,4% vairāk nekā 2021. gadā, kā arī kompānija cieta zaudējumus 20 746 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Kompānija "Hansab" reģistrēta 1993. gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 350 670 eiro. Uzņēmums pieder Igaunijas "Hansab Group".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti