«Willa teātris» skatuves dzīvi sāk ar trīs izrādēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jaunais neatkarīgais teātris “Willa teātris”, kas savu mājvietu atradis K.K. fon Stricka villā, izziņo pirmās izrādes. 17. februārī pirmizrādi piedzīvos “Stāsts par MĪ...”, pašās februāra beigās sāks izrādīt Valmieras vasaras teātra festivāla izrādi bērniem “Pagalms atdzīvojas”, bet martā pirmizrādīs dzejas performanci “Putn ilgs”, medijus informē teātra pārstāvji.

 “Willa teātris” dibināts Rīgā šī gada sākumā. Par teātra mājvietu kļuvusi Aristīda Briāna ielā 9 esošā K.K. fon Stricka villa, kurā vietas atradīsies vismaz 80 skatītājiem. “Willa teātris” piedāvās gan svaigus iestudējumus, gan performances, gan aktuālus dzejas un mūzikas pasākumus, bet svētdienās iecerēts piedāvāt izrādes bērniem.

“Stāsts par MĪ…”

Pēc Nobela prēmijas laureātes Svetlanas Aleksijevičas stāstu motīviem.

Neticams dokumentāls krievu sievietes stāsts par viņas mūža attiecībām. Par izmisīgu vēlmi būt mīlētai un mīlēt. Par mūsu vecāku paaudzi, par traumām un noklusējumiem. Citējot autori: "Karš un cietums – galvenie krievu vārdi".

  • Režisors: Varis Piņķis
  • Piedalās: Edgars Samītis, Elīna Bojarkina
  • Video: Ieva Kuduma
  • Izrādes: 17., 28. februārī, 9., 17., 26. martā.

"Pagalms atdzīvojas"
"Pagalms atdzīvojas"

“Pagalms atdzīvojas”

Izrāde bērniem, kas tapusi Valmieras vasaras teātra festivālā.

Katru nedēļu pie garāžas satiekas vienā pagalmā dzīvojoši draugi. Šoreiz tikšanās pārtaps nepieredzētā piedzīvojumā, jo pēkšņi atdzīvojas nobružātās garāžas durvis, kannas un vēl daudzas citas lietas, kuras atrodas garāžā un pie tās. Draugi, sarunājoties ar lietām, uzzina, ko tās jūt, domā un kā tās sadzīvo vienā garāžā. Izrāde stāsta par lietām, kuras ir aizmirstas, bet sniedz daudz prieka un mīlestības.

  • Režisors: Toms Treinis
  • Piedalās: Matīss Budovskis, Alise Danovska, Emīls Krūmiņš, Rihards Zelezņevs
  • Izrādes: 23. februārī, 1. un 15. martā.

“Putn ilgs”

Vienas aktrises performance, izmantojot Heli Lāksonenas dzeju.

Izrāde par eskeipismu un mazo lietu apbrīnošanu, kas tapusi izmantojot mūsdienu somu dzejnieces Heli Lāksonenas dzejoļu krājumu “Kad gos smei”, ko latviešu valodā atdzejojis Guntars Godiņš. Lāksonenas dzeja pašpietiekami un aizrautīgi fiksē dabā un cilvēkos brīnumaino. Tikpat dzīva un apliecinoša būs arī izrāde jeb izrād`. “Mums nepieder nekas cits, kā visu apkārt fiksējošā apziņa – nepievilsim to,” ar smaidu saka izrādes veidotāji.

  • Režisors: Varis Piņķis
  • Piedalās: Inga Alsiņa-Lasmane
  • Izrādes: 23., 30. martā, 6. aprīlī.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti