Kultūras ziņas

Notikumi Ukrainā sašķeļ Maskavas teātra sabiedrību

Kultūras ziņas

Viesturs Kairišs iestudējis operu Ķelnē

Klusumu! Notiek izrāde

Valmieras teātrī skatāms iestudējums «Klusumu! Notiek izrāde!»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valmieras teātrī nedēļas nogalē pirmizrādi piedzīvojusi britu rakstnieka Maikla Freina luga „Klusumu! Notiek izrāde!” Ineses Mičules režijā.

Nedaudz ironiskā komēdija ir skatījums uz teātri un cilvēkiem, kas ar to cieši saistīti. Iestudējumā atklājas, ka teātris un dzīve tomēr ir lietas, kuras nevajadzētu sasaistīt pārāk cieši.

Jaunais Valmieras teātra iestudējums vēsta par kādas izrādes tapšanas gaitu, kur notikumi aktieru dzīvēs cieši savijušies ar notikumiem uz skatuves.

Humora izjūta teātrī ir ļoti vajadzīga, lai sapratu, cik tu nopietns esi pret dzīvi un teātri, un cik no malas tas izskatās komiski,” saka režisore Inese Mičule.

Aktieris Imants Strads iejūtas režisora tēlā - viņa uzdevums ir pēdējā brīdī sagatavot izrādi, kurai jau nākamajā rītā gaidāma pirmizrāde.

Mums mēģinājumu procesā parasti iet vēl daudz trakāk, tāpēc to literāri uzlikt ir ļoti grūti, bet, darbu studējot, mēs sapratām, ka dzīvē mums iet vēl desmit reizes trakāk, un, ja kāds to mēģinātu uzlikt uz papīra, es teiktu, ka tas nav iespējams,” uzsver Imants Strads.

Aktieriem katram nākas iejusties divos tēlos. Baiba Valante norāda: „Man kā aktrisei kādu citu aktrisi ir ļoti neprasti spēlēt, vēl jo vairāk, ja viņa ir zvaigzne. Mūsu teātris ir slavens ar to, ka nav zvaigžņu teātris.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti