Projekts «Jauna deja jaunā vietā» šogad dosies uz Saldu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Augustā trešo reizi norisināsies projekts "Jauna deja jaunā vietā", kas šogad mājvietu radis Saldus mākslas un mūzikas skolā. Festivāla laikā notiks laikmetīgās dejas izrādes, semināri un meistarklases.

Žurnāla "Dance.lv" rīkotais projekts "Jauna deja jaunā vietā" pirmo reizi notika 2013.gada rudenī Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē, savukārt 2014.gada oktobrī festivāls risinājās Vidzemes koncertzālē "Cēsis". Šogad tas turpina savu ceļu uz nākamo jauno vietu - Saldus mūzikas un mākslas skolu.

Projekta laikā Latvijas, Ziemeļvalstu un ASV mākslas teorētiķu un horeogrāfu vadībā notiks apmācības un diskusijas starptautiskai dejas kritiķu grupai. Tai piepulcēsies arī vairāki horeogrāfi un dejotāji, kurus interesē plašāks skats uz profesiju un dialogs ar dejas aprakstniekiem. Šogad "Jauna deja jaunā vietā" apvienos deviņu valstu pārstāvjus.

Sadarbībā ar mākslu attīstības biedrību "Ilizanna" projektā "Rozentāla vasaras skoliņa dejo" norisināsies vairākas aktivitātes - līdzās ierastajām glezniecības nodarbībām šogad notiks arī kustību meistarklases. 17.augustā ar "Programmas Deja" atbalstu tiks izrādīta Elīnas Lutces un Kristas Dzudzilo dejas izrāde "Korpuss", kurā tiekas vizuālā māksla un laikmetīgā deja.

Otru publisko pasākumu "Dance.lv" žurnāls rīkos sadarbībā ar "Rozentāla vasaras skoliņu". 18.augustā programmā "Laikmetīga, vēl laikmetīgāka..." tiks rādīti īsformāta solo darbi un dueti, kā arī satiksies divas šķietami nesavienojamas grupas - pieredzējuši deviņu valstu dejas kritiķi un deviņus līdz desmit gadus veci mākslas skolas audzēkņi. Abas grupas rādīs meistarklašu laikā tapušas dejas un kustību instalācijas.

Projekta "Jauna deja jaunā vietā" mērķis ir iepazīstināt ar laikmetīgo deju, lai nodrošinātu interesi un izpratni par šo mākslas žanru un tā attiecībām ar citiem dejas žanriem un formām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti