Piektdien Rīgas cirkā pirmizrāde Klāva Meļļa diplomdarbam «Himna»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Rīgas cirkā piektdienas vakarā jauno teātra mākslinieku apvienības "Kvadrifrons" izpildījumā pirmizrādi piedzīvos jaunā aktiera un režisora Klāva Meļļa izrāde “Himna”.

Tā tapusi, iedvesmojoties no amerikāņu rakstnieces Ainas Rendas darbiem, un ir Klāva Meļļa teātra mākslas maģistrantūras studiju diplomdarbs Latvijas Kultūras akadēmijā, kas šovasar kļuva par vienu no komisijas visaugstāk novērtētajām jauno režisoru izrādēm. Izrādei dots apzīmējums “kareivīga melodrāma par mīlestību pret saviem tuvākajiem un tālākajiem”. Tās centrā ir stāsts par trim jauniem profesionāļiem un kādu ambiciozu projektu, atklāj režisors Klāvs Mellis.

Klāvs Mellis stāsta par izrādi "Himna"
00:00 / 00:52
Lejuplādēt

“Stāsts ir par arhitektu biroju, kas piedalās valsts izsludinātā metu konkursā par kādas sociālās būves celtniecību. Mans sākuma uzstādījums bija tāds, ka es vēlējos pētīt mīlestību, romantiku un arī seksu kapitālisma un neoliberālisma kontekstā. Šajā arhitektu birojā strādā meitene un divi puiši, un paralēli šim projektam, ko viņi mēģina izstrādāt, viņu starpā ir arī tāds netradicionāls mīlas trīsstūris. Viņi visi viens otru mīl, bet nespēj savu mīlestību veselīgi realizēt. Izrādes gaitā viņi mēģina reizē trijatā radīt šo projektu un kaut kā nokārtot savas attiecības,” stāsta Mellis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti