Kultūras ziņas

Kā jaunajiem kino projektiem izsisties Amerikā?

Kultūras ziņas

Grupas "Laime Pilnīga" laime

"Kilograms kultūras 2015" pavasara balsojuma sprints

Pavasara «Kilograms kultūras» : Kategorijas «Teātris» pretendenti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sabiedrisko mediju portālā "Lsm.lv" ir iespēja veikt pēdējos labojumus balvas "Kilograms kultūras 2015" pavasara balsojumā. Tā šobrīd rit pilnā sparā, līdz svētdienas, 26.aprīļa, pusnaktij var nobalsot par nominantiem septiņās kategorijās. Latvijas Televīzijas kultūras ziņas sniedz ieskatu, cik čakli balsots kategorijā "Teātris".

Pārskatot visu kategoriju nominantus, tā vien šķiet, ka visvairāk ir jāsarosās teātra skatītājam, jo salīdzinoši ar citām kategorijām teātra kategorijā šobrīd norit vissaspīlētākais skatītāju balsojums.

Šobrīd uz uzvarētāju finiša līnijas gandrīz vienuviet atrodas divi viesrežisoru iestudējumi. Viena no tām ir  Latvijas Nacionālā teātra izrāde "Raiņa sapņi", kuras režisors ir Kirils Serebreņņikovs.

"Tā noteikti nav izrāde visiem. Man liekas, ka tā ir izrāde cilvēkiem, kuri ar Raini tikai satiekas. Cilvēkiem, kuri Raini pazīst, tā ir mazāk piemērota, jo mazāk interesanta," vērtē teātra kritiķe Zane Radzobe.

"Es biju drusciņ kaut ko citu gaidījusi, bet mani ļoti iespaidoja. Man patika. Neparasts skatījums un ļoti patiess," pauž skatītāja Elfrīda.

Tikai par dažiem skatītāju balsojumiem "Raiņa sapņiem" priekšā ir Dailes teātra traģikomēdija "Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu", ko iestudējis bulgāru režisors Aleksandrs Morfovs.

"Man šķiet, ka tur ir iekodēta šī reālā īstenība, kurā mēs dzīvojam. Katra sabiedrība ir vienlīdz traka ar trako namu. Praktiski atšķirības nav - mēs visi dzīvojam vienā lielā trako namā," saka žurnāliste Elita Veidemane.

Kā trešais nominants teātra kategorijā ir režisora Viestura Meikšāna iestudējums "Māceklis" Jaunājā Rīgas teātrī, kas šobrīd atpaliek no abiem viesrežisoru iestudējumiem.

Šis ir tikai pirmais balvas "Kilograms kultūras" balsojuma ceturksnis. Nominantu skaits palielināsies visa gada garumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti