Dienas ziņas

Lielvārdes josta Valsts prezidentam

Dienas ziņas

Piemin O.Kalpaka cīņas gaitas

Pirmizrāde deju uzvedumam "Parunāsim?"

Parunāšana bez runāšanas Daugavpils teātrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lai arī izrādes nosaukums ir „Parunāsim?”, teksta šajā iestudējumā nav, tikai mūzika, skaņas, simboli, kustība un deja. Deju izrādes ar savu teātra deju trupu Daugavpilī kļūst par tradīciju, saka teātra pārstāve Janīna Ivanova.

„Sākotnēji deju trupa tika izveidotu, lai papildinātu teātra muzikālās izrādes, bet mēs sapratām, ka skatītajiem patīk gan mūzika, gan kustības, arī paši dejotāji noteikti vēlējās attīstīties šajā virzienā. Tāpēc kā eksperiments tapa deju izrāde "Kazanova. Henrieta.Venēcija.", un tagad kā tradīcija mums ir jauna dejas izrāde,” stāsta Ivanova.

Šoreiz gan deju izrāde kļūs par pārsteigumu skatītājiem, pirmkārt, jau ar pašu izrādes norises vietu.

""Parunāsim?" atšķiras no priekšgājējām ar to, ka notiks teātra eksperimentālajā zālē. Teātra dejotāju trupa pierādīs, ka dejai maza un slēgta telpa nav šķērslis - dejotāju pēdas skars ne tikai grīdu, bet arī sienas un pat griestus, dejas būs pat skapī," turpina Ivanova. "Savukārt skatītāji varēs vērot visu maksimālā tuvumā, kļūstot par daļu no notiekošā. Tas ir eksperiments un intriga."

Reāli būs tas, ka ierastos dejas soļus papildinās parkour elementi, un pati telpa ar tās atribūtiem kļūs par vienu no iestudējuma galvenās domas izteiksmes līdzekļiem. Bet pati izrāde ir par dzīvi, par katru no mums, un tas liek aizdomāties, stāsta aktieri Jeļizaveta Petrova un Raimonds Paegle.

„Izrāde ir par cilvēku attiecībām, par to, ka bieži skrienam dzīvē un nepamanām cilvēkus blakus, neprotam sarunāties," saka Raimonds Paegle.

"Stāsts ir par cilvēku attiecībām, starp draugiem, un arī mīlestībā," papildina Jeļizaveta Petrova.

Izrāde ir par kāda cilvēka emocijām, kurš izceļas no pūļa. Par cilvēku – atšķirīgu un aizkustinošu, ar savu neparasto iedomu pasauli un izmisīgu vēlmi dalīties tajā ar kādu. Būtībā par saskarsmi, tā ir galvenā doma, ko savā iestudējuma vēlējās atklāt horeogrāfe un idejas autore Irina Saveļjeva, saka teātra sabiedrisko attiecību pārstāve Janīna Ivanova.

„Iestudējums "Parunāsim?" aicina aizdomāties par mūsu līdzcilvēkiem, par to, ka neesam vieni uz šīs pasaules. Mums jāiemācās ieklausīties vienam otrā, pašiem sevī. Jāatrod veids, kā sarunāties, komunicēt, nedrīkst likt robežas un barjeras, bet jāatver viens otram savas sirdis. Taču šī izrāde ir atvērta arī pašam skatītājam, tā iztēlei un katrs tajā var atrast kaut ko savu. Horeogrāfe aicina uz šo izrādi skatīties ar bērna acīm un ļauties fantāzijas lidojumam,” aicina Ivanova.

Teātra valdes locekle Rita Strode pauž pārliecību, ka izrādei „Parunāsim?” skatītāju pieprasījums būs liels, jau šobrīd, gan uz 5. marta, gan tuvākajām izrādēm 8. un 13. martā, biļetes ir izpārdotas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti