Kultūras ziņas

Piesaki savu kultūrvietu "Kilogramam kultūras"!

Kultūras ziņas

Bolero džeza ritmos

"Mīlestības vēstules" atgriežas pie skatītājiem

Mirdzas Martinsones un Jura Kalniņa «Mīlestības vēstules» atgriežas pie skatītājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Atdzimšanu piedzīvojis režisora Pētera Gaudiņa iestudējums “Mīlestības vēstules”, kam pamatā ir amerikāņu dramaturga Alberta Ramsdela Gērnija luga un kurā aktieri Mirdza Martinsone un Juris Kalniņš pirmo reizi satikās uz Dailes teātra skatuves jau 1995. gadā. Izrādei teātra repertuārā nebija lemts ilgs mūžs, bet aktierus nepameta sajūta, ka viss vēl nav pateikts. 25. septembrī VEF Kultūras pilī pirmizrādi piedzīvoja šī iestudējuma jaunā versija.

Alberta Ramsdela Gērnija lugā “Mīlestības vēstules” varoņu mīlas stāsts sākās jau bērnībā un, piedzīvojot visdažādākās izpausmes, turpinās visa mūža garumā. Aktieriem Mirdzai Martinsonei un Jurim Kalniņam šis stāsts par mīlestības vēstulēm ar gadiem kļūstot arvien pieredzes bagātāks un skaistāks.

“Es esmu tik priecīga, ka esam atkal atgriezušies pie šīs mīļās izrādes, ar kuru ar Juri dzīvojam,” stāsta aktrise Mirdza Martinsone.

Izrādē caur Endrjū un Melisas saraksti atklājas amerikāņu sabiedrības tikumi pagājušā gadsimta vidū un divu cilvēku alkas pēc laimes. Bet abu mīlestība piepildījumu rod tikai vēstulēs.

“Katram cilvēkam ir šī nepiepildītā mīlestība un tā ir vissāpīgākā. Vissaldi sāpīgākā,” atklāj Martinsone.

Aktieris Juris Kalniņš gan piebilst: “Tikai daudzi, es teiktu, ļoti daudzi, neatzīstas.”

Lai arī vēstules abi aktieri viens otram šai izrādē lasa jau daudzu gadu garumā, katra izrāde ir atšķirīga, un, kā atzīst aktieri, viņu starpā valda neharmoniska harmonija.

Izrādes skatītājs Andris dalās iespaidos: “Man ļoti patīk Kalniņa kunga balss, un arī tēlojums bija ļoti jauks. Tādas drusciņ smalkas stīgas aizskāra.”

“Man ļoti, ļoti patika! Skaista, vienkārša, nekas sarežģīts. Mīlestība. Tas vienkāršais ir skaistais! [..] Es domāju, ka tas skāra visus mūs, skatītājus. Viņi izstāstīja. Asaras bira, protams,” stāsta izrādes skatītāja Kitija.

Izrāde “Mīlestības vēstules” tuvākajā laikā būs skatāma arī Latvijas pilsētās – Liepājā, Aizkrauklē, Siguldā, Rīgā, Valmierā, Jēkabpilī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti