Mālpilī, Saldū un Daugavpilī rādīs uzvedumu «Vecmāmiņas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Radošā apvienība “Siltumnīca” organizē režisores Antras Austriņas-Seņkānes un horeogrāfes Alises Putniņas iestudētā teātra un laikmetīgās dejas uzveduma "Vecmāmiņas” viesizrādes Mālpilī, Saldū un Daugavpilī. Izrādes pamatā ir tādu četru dažādu tautību sieviešu dzīvesstāsti, kuras dzimušas pirms Otrā pasaules kara vai kara laikā, un visām viņām ir cieša saikne ar Latviju.

Izrāde “Vecmāmiņas” veidota kā dramatiskā teātra un laikmetīgās dejas sintēze. Uzveduma pamatā ir četru pirms Otrā pasaules kara un kara laikā dzimušu sieviešu dzīvesstāsti – latviešu inteliģences atvase, kura emigrē uz Vāciju, vēlāk uz Ameriku, kur pēcāk arī paliek uz dzīvi; Lietuvas poliete, kura dzīvi pavadījusi Latvijā un izveidojusi šeit ģimeni; baltkrieviete, kura pārcēlusies uz dzīvi Latvijā un kuras mazbērni ir Latvijas valsts pilsoņi; un latviete, kura atgriezusies dzimtenē pēc izsūtījuma uz Sibīriju. Viņu dažādie likteņi un raksturi palīdz skaidrot gan pagājušā gadsimta notikumus un to ietekmi uz tā laika sabiedrību, gan velk paralēles ar mūsdienu ģeopolitisko situāciju un Latvijas daudznacionālo sabiedrību.

"Vecmāmiņu" pirmizrāde notika 2014. gada 11. oktobrī Eduarda Smiļģa Teātra muzejā. Izrādē runā latviski un krieviski. Spēlē - Madara Luīze Muzikante, Marija Zenčenkova, Anete Volnobajeva, Madara Juška-Grundberga.

Izrāde 17.janvārī plkst. 17 notiks Mālpils kultūras centrā, 24. janvārī plkst. 15 - Saldus mākslas skolā un 27. februārī plkst. 17 - Daugavpils novada Kultūras centrā. Par biļetēm interesēties izrāžu norises vietās.

Radošā apvienība “Siltumnīca” dibināta 2011. gada 21. jūnijā ar mērķi apvienot pozitīvus un radošus jauniešus, lai audzētu interesantas un siltas idejas teātra, mākslas un citās kultūras jomās.

Līdz šim radošā apvienība “Siltumnīca” ir piedalījusies 2011. gada Muzeju nakts aktivitātēs ar mīma un kustības iestudējumu “Gaisa bedres”. Viens no nozīmīgākajiem pasākumiem ir dalība 2011. gada Rīgas svētkos, kad radošā apvienība “Siltumnīca” organizēja performanci "Pilsētas pasludināšana" ar mērķi parādīt, ka kultūras un mākslas aktivitātēs līdzdarboties var ikviens. “Siltumnīcas” kultūras, mākslas un izklaides pasākumu radītāju repertuārā ir tādas izrādes kā „Mīma Šovs”, „Emigranti” un „Heda Gablere”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti