Kultūras ziņas

Piedalies fināla balsojumā!

Kultūras ziņas

Maskačkas un runājošo suņu šarms

Līgas Libertes dejas teātrim – 10

Līgas Libertes dejas teātris atzīmē desmito jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Otrdien Latvijas Dzelzceļa muzejā, klātesot draugiem, atbalstītājiem un laikmetīgās dejas cienītājiem, 10. jubileju nosvinēja Līgas Libertes dejas teātris. Tas sev un citiem pasniedza emocionālu dzimšanas dienas dāvanu – jubilejas dejas izrādi “Pēc vētras”. Horeogrāfe Līga Liberte jauniestudējumā izcēlusi savas personīgās emocijas, paspilgtinot tās ar grupas “The Sound Poets” mūziku un galveno lomu uzticot Latvijā vienīgajam profesionālajam dejotājam ratiņkrēslā Mārtiņam Oliņam.

Pēc 10 gadiem intensīvas un radošas darbošanās horeogrāfe Līga Liberte par lielāko sasniegumu dēvē sajūtu, ka sava dejas teātra jubilejas vakarā viņa beidzot spēj neuztraukties. Izrāde “Pēc vētras” esot atskats pašas dzīves līkločos.

Izrāde ir par vilšanos, par vilšanos sevī. Saprotot to, ka es esmu patiesībā lielākais nodevējs savā dzīvē. Un tāpēc viņa man ir ļoti neērta, jo man ir uz to jāskatās, un caur “The Sound Poets” mūziku man bija ļoti viegli to dabūt ārā. Jo arī Jānis ļoti dziļi iet savās dziesmās,” ir pārliecināta horeogrāfe.

“Skaļums un vēriens ir tāds, it kā es atrados mūsu pašu koncertā. [..]Stāsti ir ļoti personiski. Ietērpti, protams, vārdos un krāsās, lai nav tik atklāti un kaili. Bet tie, kas izzinās, tie saprot, un ir liels gods un prieks, ka cilvēki spēj identificēties ar daļu no savas dzīves tajos darbos, ko radām mēs,” akcentē grupas “The Sound Poets” solists Jānis Aišpurs.  

Izrādē “Pēc vētras” galvenā loma uzticēta Līgas Libertes klases biedram, Latvijā vienīgajam profesionālajam dejotājam ratiņkrēslā Mārtiņam Oliņam. Abu radošās mijiedarbības rezultātā atklātas jaunas mākslinieciskās robežas. Mārtiņa solo bez ratiņkrēsla ir kustības ārpus puisim ierastās komforta zonas.

“Man nav svarīgi, ka visa pasaule redz manu darbu, bet es gribu, lai cilvēki redz viņu. Tāpēc, ka viņš ir tik fantastisks dejotājs, it sevišķi Latvijā, kur tik daudzi cilvēki par to nezina,” norāda Liberte.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti