Kultūras ziņas

Latvijas filmas internetā

Kultūras ziņas

Marija Naumova – 20 gadi uz skatuves

Liepājas teātris sezonai gatavs

Liepājas teātra jaunajā sezonā būs astoņi jauniestudējumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Liepājas tēatra 109.sezonā gaidāmi astoņi jauniestudējumi piecu režisoru skatījumā. 2015./2016.gada sezonu teātris atklās 11.septembrī ar Dž.Dž.Džilindžera iestudēto komēdiju "Divi kaili vīrieši", kuras autors ir franču dramaturgs un aktieris Sebastjans Tjerī.

Šobrīd Liepājas teātra karstākā ziņa ir tā, ka savu 109.sezonu teātris neuzsāks ar Konstantīna Bogomolova iestudējumu "Mēnesis uz laukiem", kā tas tika plānots. Iestudējums būs, bet pirmizrādi piedzīvos 2016.gada maijā.

"Izrādes iestudēšana ir radošs process, kuru ir grūti prognozēt, tā laikā var gadīties dažādas neparedzamas situācijas un sarežģījumi. "Mēnesis uz laukiem" ir augstvērtīga luga, vēlamies lai šis iestudējums kļūtu par notikumu mūsu teātrī; lai tas notiktu, ir nepieciešams vairāk laika tā sagatavošanai, tāpēc esam nolēmuši pārcelt pirmizrādi uz pavasari. Izrāde šosezon tiks iestudēta, taču pirmizrādi piedzīvos maijā," skaidro Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins.

Savukārt tā vietā sezona tiks atklāta ar franču aktiera un dramaturga Sebastijana Tjerī komēdiju "Divi kaili vīrieši" Dž.Dž.Džilindžera režijā. Šosezon būs skatāmi vēl divi Džilindžera iestudējumi - Žoala Pomrā luga  "Mīlestības neprāts" un muzikālā izrāde bērniem "Sniegbaltīte un septiņi rūķīši", kuru pēc brāļu Grimmu pasakas motīviem rakstījusi dramaturģe Rasa Bugavičute. Diemžēl latviešu orģināldramaturģija jaunās sezonas iestudējuma sarakstā nav redzama.

"Līdz šim man nav laimējies atrast tādu materiālu orģināldramaturģijā. Ja man butu mazā zāle, iespējams, ka es atrastu kaut ko vairāk, bet pie pašreizējām iespējām, kāda šobrīd ir Liepājā, kur ir viena zāle, viena skatuve, nav laimējies," skaidro Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins.

Jaunajā sezonā Liepājas teātrī jau trešo reizi atgriezīsies režisore Laura Groza-Ķibere ar Bernarda Pomeranca lugu "Ziloņcilvēks". Vēl viens no jaunumiem 2015./2016.gada sezonā ir režisora Viestura Meikšāna debija Liepājas teātrī, interpretējot Aeksandra Ostrovska lugu "Portreti. Vilki un avis"

"Ostrovskis ir zināms kā episkā miera rakstnieks. Jautājums, kā mēs varētu uz skatuves uzlikt šo mieru. Bet tas nenozīmē garlaicību, tas nozīmē cilvēcisku ainavu, kurā ir daudz naida, daudz nesmukuma. Mēs attiecamies pret to ar lielu mīlestību," saka Viesturs Meikšāns.

Pēc vairāk nekā desmit gadu pārtraukuma Liepājas teātrī atgriezīsies režisore Gaļina Poļiščuka ar diviem jauniestudējumiem - ar amerikāņu dramaturga Torntona Vaildera lugu "Mūsu pilsētiņa" un somu autora Bengta Ālforsa monologa iestudējumu "Cilvēks, kas vairās no lifta".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti