Labrīt

Ģimenes ārsti Latvijā – nomaiņa gausa, kvalitāte atkarīga no ārsta degsmes

Labrīt

Ko Rīgai sola Nacionālā apvienība, Latvijas Reģionu apvienība un Einārs Cilinskis?

Liepājas teātra aktieri aicina uz Vasaras vakara koncertiem

Liepājas teātra aktieri aicina skatītājus uz Vasaras vakara koncertiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Vēl pirms gaidāmās 114. Liepājas teātra sezonas aktieri aicinās savus skatītājus uz Vasaras vakara koncertiem. Muzikālā un intīmā gaisotnē katru vakaru skatītājus sagaidīs cits muzikālais priekšnesums kāda teātra aktiera izpildījumā un noslēgumā tie vainagosies ar kopīgu uzstāšanos.

Neierasta un ekskluzīva būs koncertu norises vieta – tas būs nu jau bijušās Latvijas bankas filiāles ēkas pagalms. Tieši šajā ēkā, kas atrodas blakus Liepājas teātrim, reiz varētu atrasties teātra mazā zāle.

Lēnām teātris sāk atdzīvoties un notiek jaunās sezonas mēģinājumi, taču līdz tam vēl daudz nezināmā par teātra finansēm. Tikmēr teātra dziedošie aktieri, kādu nav mazums, ar savu īpašo koncerta programmu dodas pie saviem skatītājiem.

“Koncertā būs vairāk runāšanas – caur tekstiem, jo esmu izvēlējusies Māru Čaklo, dziesmas, kas rakstītas ar viņa vārdiem. Būs arī daži pārsteigumi par viņa dziesmām, kas izpildītas kā estrādes dziesmas, uzzināsim, kur aug kājas dziesmām,” ar 6. augusta koncertprogrammu iepazīstina Karīna Tatarinova.   

Koncerta programma tapusi trīs gadu garumā, stāsta aktrise. Sarežģītais laiks izjaucis nevienu vien plānu, taču tagad kopā ar ģitāristu Robertu Dinteru būs iespēja to aizvest līdz skatītājiem.

Ne mazāk rosinoša ir koncertu norises vieta, tas ir bijušās Latvijas bankas filiāles pagalms, kur nākotnē varētu atrasties teātra Mazā zāle.

“Es domāju, ak mēs varētu būt vienīgā vieta Latvijā ar perfektu ar labu black box zāli. Vieta laba, telpai ir laba aura. Ceram, ka tas viss notiks. Pats pagalms ar sarkano ķieģeli un kolonnām jau ir scenogrāfija pati par sevi,” sajūsmu par šo vietu pauž Tatarinova.

Tikšanos ar skatītājiem teātra ielas pagalmā gaida un tam gatavojas aktrise Agnese Jēkabsone, kura vairākas sezonas spoži izspēlēja un izdziedāja franču leģendārās aktrises Piafas lomu. Viņas koncertprogramma piedzīvos pirmatskaņojumu un būs ļoti personisks muzikāls vēstījums. 

“Mans vakars ir 13. augusts. Man tas būs īpašs vakars, tas būs mans pirmais solo koncerts. Pirmajā daļā būs mana mīļā Piafa, man būs iespēja pastāstīt par katru dziesmu, ko es nevarēju izdarīt izrādē. Otrā daļa būs dziesmas no bērnības, pusaudžu laika dziesmas, ar kurām es iemācījos dziedāt,” atklāj Jēkabsone.

Pirmais koncerts gaidāms trešdienas vakarā, un tajā ar skatītājiem tiksies Viktors Ellers. Aktieris atceras tikko notikušo brīvdabas teātra dienas koncertu “Meklējam aktierus”, kas izskanēja Liepājā.

“Pēc 1. augusta koncerta skatītāja nāca klāt un teica – mēs jūtam, ka esat noilgojušies pēc skatuves. Pirmais koncerts bija Liepājas serenādes. Runājām ar Normundu Kalniņu, ka teātris bija slēgts, nebijām divus mēnešu muzicējuši, labi, ka mums tagad ir iespēja, jo tas jau ir tas veids, kā varam izpausties,” uzskata Ellers.

Viktors Ellers piedāvās atšķirīgu koncerta programmu – tajā izskanēs atšķirīgas dziesmas no tām, kas tika dziedātas Liepājas serenādēs, būs teātra repertuārs un arī pirmatskaņojumi.   

Aktieru koncerti turpināsies līdz pat augusta beigām.  Kopkoncerti esot jau izpārdoti, tāpēc noorganizēti vēl divi papildkoncerti un muzikālie vasaras vakari Teātra ielā 3.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti