Leļļu teātris rīko bezmaksas izrādes Ukrainas bēgļu ģimenēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas Leļļu teātris rīko bezmaksas izrādes Ukrainas bēgļu ģimenēm, kā arī aicina atsaukties atbalstītājus, lai šādu iespēju varētu nodrošinātu regulāri, informēja teātra pārstāve Rūta Petrauska.

Ar Latvijas Leļļu teātra sadarbības partnera “Biļešu paradīzes” finansiālu atbalstu marta beigās tiks izrādītas pirmās divas ukraiņu ģimenēm veltītās izrādes – "Īkstīte" un "Gudrā sunīte Soņa". Ukrainā dzimušais Latvijas Leļļu teātra aktieris Jurijs Luniks pirms izrādēm uzrunās skatītājus un iepazīstinās ar izrādes sižetu savā un skatītāju dzimtajā valodā.

Pirmo labdarības izrāžu skatītāji tiek apzināti ar Ukrainas centra jauniešiem un bērniem Latvijā starpniecību, taču pieejama arī vispārēja reģistrācijas forma, kurā jebkurš Latvijā ieradies Ukrainas pilsonis var pieteikt savu vēlmi apmeklēt izrādes, norādot vēlamo izrādes valodu un savu kontaktinformāciju. Reģistrācija palīdzēs operatīvi piedāvāt bezmaksas biļetes gan uz repertuāra izrādēm, kurās palikušas brīvas vietas, gan īpaši labdarībai organizētajām papildu izrādēm. Kā pirmās skatītājiem tiks piedāvātas izrādes krievu valodā, taču teātris jau uzsācis darbu pie sižetu tulkojumu sagatavošanas arī latviešu izrādēm. Brīvbiļešu saņemšanai nepieciešams uzrādīt Ukrainas pasi.

Latvijas Leļļu teātris aicina atsaukties privātpersonas vai uzņēmumus, kuri būtu gatavi finansiāli atbalstīt papildizrāžu norisi Rīgā un citos Latvijas reģionos, kuros jau izveidojušās plašākas bēgļu kopienas. Tāpat ar teātri aicinātas sazināties organizācijas, kas nodarbojas ar palīdzības sniegšanu ukraiņu bērniem, lai koordinētu skatītāju grupas un īpaši to bērnu iespēju apmeklēt teātri, kuri Latvijā ieradušies bez vecākiem. Ja ir iespēja palīdzēt vai zināmi ukraiņu bērni, kuri labprāt apmeklētu Latvijas Leļļu teātra izrādēs, jāsazinās ar teātra administrāciju [email protected].

Latvijas Leļļu teātra izrādes latviešu un krievu valodā teātra ēkas remontdarbu laikā tiek spēlētas Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē un Kamīnzālē.

KONTEKSTS:

Krievijas iebrukums Ukrainā turpinās kopš 24. februāra. Sarunas līdz šim nav devušas rezultātu, un 12. martā Francijas prezidenta administrācijā paziņoja – pašlaik izskatās, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins neizrāda nekādu vēlēšanos izbeigt karu Ukrainā.

Krievijas rīcība izpelnījusies asu nosodījumu no demokrātiskās pasaules. Rietumvalstis noteikušas vairākas sankcijas gan pret Krieviju, gan pret Baltkrieviju, kas atbalsta Kremļa lēmumu uzbrukt Ukrainai. Tikmēr arvien vairāk ārvalstu uzņēmumi boikotē Krieviju un aptur savu darbību šajā valstī.

Kā palīdzēt?

Uzņēmumiem, kas vēlas palīdzēt, reģistrēties šeit – koordinatori ar jums sazināsies.

Iedzīvotājiem, kas vēlas palīdzēt, reģistrēties šeit – koordinatori ar jums sazināsies.

Uzņēmumiem, kas gatavi ziedot preces vai bez maksas uzņemt bēgļus, reģistrēties šeit.

Uzņēmumiem, kas gatavi nodarbināt bēgļus, reģistrēties šeit.

Iedzīvotājiem, kas gatavi bez maksas uzņemt bēgļus, reģistrēties šeit.

Ziedot Ukrainas Aizsardzības ministrijai var šeit.

Ziedot Ukrainas cilvēkiem var šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti