Rīta Panorāma

Četri puiši uz Sočiem Rīta Panorāmas telefonintervija

Rīta Panorāma

Pasaules kausa posms kamaniņu sportā, telefonintervija

Eiropas ietekmīgā režisora Alvja Hermaņa izrādes Rīgā

Latvijas skatītāju vērtējumam - divi Hermaņa iestudējumi ārvalstīs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rīgā Eiropas kultūras galvaspilsētas ietvaros, programmā "forte forte", redzēsim slavenu Eiropas laikmetīgā teātra režisoru darbus. Jau sestdien, 25.janvārī, un līdz pat 1.februārim  programma veltīta Alvja Hermaņa darbiem, kuri iestudēti Minhenē un Vīnē. Izrādes varēs noskatīties Rīgas Kinostudijā.

Vīnes Pilsētas teātra viesizrādē  „Tēvi” satiekas trīs vīrieši – latvietis (Gundars Āboliņš), krievs (Juris Baratinskis) un vācietis (Olivers Stokovskis) , tas ir stāsts par tēviem un dēliem, atklājot salīdzināmo un nesalīdzināmo. Viņi atceras kā dēli, bet izstāsta kā aktieri, zīmējot saikni starp teātri un instinktu, mākslu un dzīvi, simulāciju un pretrunu.  

Latvijas jaunā teātra institūta projektu vadītāja Zane Kreicberga stāsta, ka izrāde „Tēvi” ir kā atmiņu telpa, kurā ieaicināts skatītājs un kas iedarbina arī skatītāja iekšējo pasauli līdzdomāšanai un līdzpārdzīvojumam.

Savukārt Minhenes Kamerteātra izrāde „Vēlie kaimiņi” valdzina ar savu skumjo optimismu, tā ir režisora pirmā satikšanās ar Īzaka Baševisa Zingera darbiem. Kreicberga norāda, ka reālisma manierē radītais darbs tomēr it kā noārda sienu starp aktieriem un skatītāju un ietekmē gluži satriecoši.

„Vēlie kaimiņi” skatāmi 25. un 26.janvārī, „Tēvi” – 30., 31.janvārī un 1.februārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti