Jaunais Rīgas teātris ved «Soņu» uz Grieķiju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 16. līdz 18.jūnijam Jaunā Rīgas teātra izrāde "Soņa" Alvja Hermaņa režijā tiks izrādīta festivālā "Hellenic Festival S.A." Atēnās, Grieķijā. Izrādē piedalās aktieri Gundars Āboliņš un Jevgēnijs Isajevs

"Hellenic Festival S.A." ir vecākais kultūras festivāls Grieķijā, kas dibināts 1955.gadā un aptver dažādas mākslas formas - mūziku, baletu un teātri, rīko grāmatu un cita veida publikāciju izdošanu un izplatīšanu, kā arī audiovizuālu materiālu radīšanu festivāla rīkoto pasākumu reklamēšanas nolūkiem. Kopš 1957.gada festivāls ir Eiropas Festivālu Asociācijas (EFA) biedrs.

Lai efektīvāk darbotos un atbilstu mūsdienīgiem izaicinājumiem, festivāls 1998.gadā no valsts vadītas organizācijas kļuva par sabiedrību ar ierobežotu atbildību, turpinot darbu gan kā dažādu notikumu producents, gan kā viesus - ārvalstu izrādes - uzņemoša organizācija.

Viens no festivāla mērķiem ir izcelt un veicināt jauno mākslinieku darbu, sniedzot ieskatu mūsdienu tendencēs dejā, mūzikā un teātrī, sadarbojoties ar interesantiem māksliniekiem un kompānijām no Grieķijas un citām Eiropas valstīm.

Kopš pirmizrādes 2006.gada 11.aprīlī izrāde "Soņa" piedalījusies starptautiskos teātra festivālos un izrādīta dažādu valstu teātros jau gandrīz 60 reizes, viesojoties Vācijā, Portugālē, Krievijā, Itālijā, Francijā, Šveicē, Kanādā, Slovēnijā un citur.

Līdz šim Grieķijā  izrādīti Jaunā Rīgas teātra iestudējumi "Klusuma skaņas" (2010) un "Garā dzīve" (2007).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti