Izziņo Baltijas baleta festivāla galā koncerta māksliniekus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

21.starptautiskā Baltijas baleta festivāla galā koncerts 25.aprīlī Latvijas Nacionālajā operā piedāvās izcilu un daudzveidīgu baleta mākslinieku sniegumu. Dejas cienītājus priecēs mākslinieki no Nīderlandes, Francijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ķīnas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas, informē festivāla pārstāve Zane Dzalbe.

"Baltijas baleta festivāla galā koncertu katru gadu gaidu ar pozitīvu satraukumu, jo šis koncerts vienmēr mani iedvesmo un atklāj kādu jaunu baleta noslēpumu. Uzskatu, ka galā koncerts pavasarī emocionāli liek uzplaukt ikvienam tā apmeklētājam, jo kur gan citur Baltijā vienuviet iespējams skatīt tik krāšņus un daudzveidīgus, izcilus dejas priekšnesumus," norāda festivāla direktore Lita Beiris.

Šogad franču laikmetīgo deju pārstāvēs Anželēna Prelžokāža kompānija. Dejotāja un horeogrāfa izveidotā kompānija, kura pagājušajā gadā atzīmēja 30 gadu jubileju, īstenojusi patiesu revolūciju mūsdienu dejā, atstājot nospiedumus arī starptautiskajā mērogā.

"Prelžokāža horeogrāfijas spēks ir viņa atvērtībā - viņa mākslai dziļi sakņojoties klasiskā baleta tradīcijās, viņš vienmēr ir tiecies būt mūsdienīgs, izmantojot jebkuru formu, kas atbilst izvēlētajai tēmai un laikmetam," stāsta Francijas institūta Latvijā kultūras projektu koordinatore, vadības asistente Dita Podskočija.

Galā koncertā divi Prelžokāža trupas solisti - Klāra Marī Dezirē Frešela un Mariuss Maksims Govēns Delkūrs izdejos duetu no pirmā lielā šī franču horeogrāfa veidotā iestudējuma - Romeo un Džuljeta.

Pekinas Dejas teātra dejotāji Dzjinas Gao, Cjana Džana un Dzje Džena uzstāsies ar priekšnesumu no baleta izrādes "Hamlets", kas tapusi Vanas Juaņjuaņas horeogrāfijā par godu Pekinas dejas teātra piecu gadu jubilejai.

Galā koncertā uzstāsies arī Nīderlandes nacionālā baleta teātra duets Maja Mahateli un Jozefs Varga. Maja Mahateli ir dzimusi Gruzijā, Tbilisi baleta solistu ģimenē, izglītojusies ASV, bet kopš 2006.gada dejo Nīderlandes nacionālā baleta trupā. Savukārt Jozefs Varga (Slovākija), ieguvis lielu pieredzi un skatītāju atzinību, dejojot dažādos nacionālajos teātros Eiropā un citviet pasaulē (Slovākija, Čehija, Zviedrija, Turcija, Somija, Itālija, Vācija, Ungārija, Krievija, Koreja, Japāna).

Galā koncertā piedalīsies arī Maskavas K. Staņislavska un Ņemiroviča-Dančenko muzikālā teātra dejotāji Oksana Kardaša un Ivans Mihaļovs.

Jau vēstīts, ka 21.starptautiskais Baltijas baleta festivāls "No klasiskas līdz avangardam" norisināsies no 7.aprīļa līdz 4.maijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti