Kultūras ziņas

Ventspilī izskan labdarības koncerts Ukrainas atbalstam

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

"Olivers" Ogres teātrī

Izrāde par cilvēkiem, kas baidās no saviem sapņiem – «Olivers» Ogres teātrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šī ir izrāde par cilvēkiem, kuri baidās no saviem sapņiem – tā par Ogres teātrī tapušo Harija Gulbja lugas "Olivers" iestudējumu saka režisors Jānis Kaijaks. Ogres teātra tradīcijas ir vairāk nekā simt gadus senas, un pirms diviem gadiem tas ieguvis reģionālā jeb pilsētas teātra statusu.

Ogres teātrī sestdienas vakarā valdīja īpaši pacilāts noskaņojums. Harija Gulbja lugas "Olivers" pirmizrāde Jāņa Kaijaka režijā pulcēja pilnu zāli apmeklētāju. Kā atzīst režisors, skatītāji bija sailgojušies tieši pēc latviešu dramaturģijas piedzīvojuma.

"Pašā pamatā jau tas stāsts ir skaists un nopietns, un, man liekas, kas mums ir ļoti aktuāli, ka tas ir par neiedrošināšanos savā dzīvē kaut ko mainīt. Kaut ko meklēt jaunu, kaut ko lauzt," norādīja režisors.

Lugas pamatā ir pagājušā gadsimta 80. gados tapis stāsts par kādas Latvijas provinces pilsētiņas grāmatu pārdevēju. Neskatoties uz nelaimīgas mīlestības pieredzi, jaunā sieviete ieliek precību sludinājumu, uz kuru atsaucas Olivers. Arī viņu attiecības neveidojas veiksmīgi – Olivera personībā savijas blēža, donžuāna un nelaimīga cilvēka īpašības.  

"Bijušās padomijas sievietes diemžēl ļauj pārāk daudz. Arī Inesei sēž iekšā, ka, ja šis vilciens aizies, vai nākošais nāks? Kā jau romantiska, sapņaina būtne, kas augusi grāmatu pasaulē, viņa tic, ka tomēr labais ir cilvēkos lielākā mērā nekā sliktais," stāstīja aktrise Anita Saukane.

Izrādi novērtēt paspējuši pirmie skatītāji. "Ļoti daudz emociju! Plus tam visam vēl atmiņas par jaunību," iespaidos pēc pirmizrādes dalījās Gunta. "Patika aktieri, patika atmosfēra, patika tas, ka vairs nav maskas. Malači, ogrēnieši! Man patīk manas pilsētas teātra telpa, patīk manas pilsētas aktieri. Un paldies Jānim Kaijakam!"

"Pēdējo piecu gadu laikā, var teikti, ka viena no labākajām, ko esmu redzējis! Neesmu tāds teātra mīlis, bet šī izrāde mani ļoti uzrunāja!" atzina pirmizrādes apmeklētājs Ainārs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti