Kultūras ziņas

Meklējiet sievieti Viļņā!

Kultūras ziņas

Dairas Āboliņas grāmata par Jāni Streiču

Gulivera piedzīvojumi Leļļu teātrī

«Gulivera piedzīvojumi» Leļļu teātrī mudina ieraudzīt ceļojumu sniegto brīvības sajūtu arī ikdienā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Leļļu teātrī pirmizrādi piedzīvojis iestudējums pamatskolas vecuma bērniem „Gulivera piedzīvojumi”. Mazie skatītāji pēc izrādes atzina, ka tā ļoti patikusi un izrādes laikā pat kļuvis mazliet bailīgi.

Angļu rakstnieka Džonatana Svifta leģendāros Gulivera piedzīvojumus liliputu zemē un milžu pasaulē Leļļu teātra mazajā zālē iestudējis jaunais režisors Edgars Niklasons. Izrādes notikumus izspēlē trīs aktieri, kuri darbojas gan ar miniatūrām marionetēm, gan milzu objektiem. Ceļojumu vizuālos efektus un Gulivera piedzīvotās briesmas, paspilgtina animācija un 3D tehnoloģijās izprintētas silikona figūriņas. Tās rada kontrastu starp jēdzieniem „liels” un „mazs”.

Izrādes režisors Edgars Niklasons atzīst, ka ceļojuma būtība mūsdienās ir mainījusies, tagad tā ir ikdiena, bet Gulivera laikā tā bija jaunatklāšana.

Džonatana Sfifta radīto drošsirdīgo kuģa ārstu, kurš nonāk liliputu un milžu zemēs, izrādē atveido aktieris Artūrs Putniņš.

Liela daļa iestudējuma laika viņam jāpavada saliektu muguru, kūleņojot vai pat guļot scenogrāfijā izveidotajā stikla būrī.

„Režisors gribēja, lai nav ikdienišķi, lūdza pameklēt neadekvātākas reakcijas, tad man nācās darboties. Bet bija jautri un mums raiti gāja, un mums bija maz laika, bet bez lieka stresa tikām galā,” norāda aktieris.

"Gulivera ceļojumi" sacerēti un pirmo reizi anonīmi izdoti 18.gadsimta sākumā. Piedzīvojumu stāsti uzreiz iekaroja tā laika bērnu sirdis un turpina pārsteigt arī mūsdienu mazos lasītājus un teātra cienītājus. Izrādes veidotāji bērniem iesaka mēģināt ieraudzīt ceļojumu sniegto brīvības sajūtu arī ikdienā un pat ceļu uz skolu uztvert kā piedzīvojumu.

Vēstīts, ka izrādes notikumus "Gulivera ceļojumos" aktieri izspēlē ar miniatūrām marionetēm, milzu objektiem, animāciju un 3D tehnoloģijā izprintētām silikona figūriņām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti