Kultūras rondo

Izstāde "Brāļu Grimmu pasaku pasaule" skatāma Ojāra Vācieša muzejā

Kultūras rondo

Lūznavā norisinās laikmetīgās dejas festivāls “Vides deja”

"Dirty Deal Teatro" uzsāk jauno teātra sezonu Āgenskalnā

«Dirty Deal Teatro» aicina uz četrām «Latvijas plānošanas institūta» ekskursijām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

No 21. līdz 24. augustam “Dirty Deal Teatro” jaunajā mājvietā Pārdaugavā varēs noskatīties jauno iestudējumu “Latvijas plānošanas institūts”. To veido dramaturgs Jānis Balodis un režisore Paula Pļavniece.

Pirmo reizi “Latvijas plānošanas institūta” rīkotā ekskursijā varēja doties 4. maijā Vidzemes tirgū.

“Bija ekskursija uz nākotnes versijām ar Latvijas plānošanas institūta gida tiešāku klātbūtni. Šajos četros vakaros institūtu skatītāji varēs pieredzēt paši un ceļot uz dažādām nākotnes versijām kā ekskursiju caur "Dirty Deal Teatro" telpām un arī Teātra muzeja telpām,” par izrādi stāsta dramaturgs Jānis Balodis.

“Tas ir vizuāls ceļojums, tekstuālais un intelektuālais materiāls savijas ar vizuālo un pārtop skatītāju pieredzē. Gribas, lai katrs nākotnes scenārijs vai nākotnes mape, kurā ceļotājs laikā nokļūst, ir sajūtas un pieredzes ziņā atšķirīgas cita no citas,” bilst režisore Paula Pļavniece.

“Šajos četros vakaros gribam skatītājam iedot sajūtu, ka teātris nav tikai kaste, tas ir kaut kas neiedomājams, tā ir brīnišķīga vieta, kur ieraudzīt mākslinieka fantāziju. (..) Arī skatītājam tiek dota vieta fantāzijai iesaistoties,” atzīst “Dirty Deal Teatro” vadītāja Anna Sīle.

Sīle arī norāda, ka šādi iestudējumi prasa daudz skatuves resursu, tāpēc efektīvāk to rādīt konkrētu reižu skaitu. Ja pēc šīm izrādēm būs liels pieprasījums, plānošanas institūta darbinieki ir gatavi iekārtot izrādes vidi ne tikai teātra jaunajā mājvietā Pārdaugavā, bet arī citviet, kur izrādi vēlēsies redzēt.

Sezonu "Dirty Deal Teatro" sāk jau 8. un 9. augustā ar Mārča Lāča izrādi-lekciju “Dzimumzīme”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti