Kultūras ziņas

Turpinās festivāls "Porta"

Kultūras ziņas

Latvijā papildina Pirmā pasaules kara arhīvu

"Zelta sietiņa" zelta graudi

Deju kolektīva «Zelta sietiņa» zelta graudi apkopoti vienā grāmatā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Atzīmējot kolektīva dzimšanas dienu, iznākusi grāmata ""Zelta sietiņa" zelta graudi", taču kolektīvs pirmdien, 7.novembrī, uzstāsies Latvijas Nacionālajā teātrī. Tas būs ieskats tautas deju attīstībā un skolēnu deju svētku repertuārā, netrūks nedz senāko gadu, nedz arī jaunāko laiku horeogrāfijas.

Atzīmējot kolektīva dzimšanas dienu, klajā laista  grāmata ""Zelta sietiņa” zelta graudi", kas veltīta ansambļa dancotājiem, skolotājiem un visiem atbalstītājiem.

Deju kolektīva “Zelta sietiņš” pirmais mēģinājums Baibas Šteinas vadībā notika 1958.gada 11.novembrī. Kopš tā laika, kad jaunā horeogrāfe centās īstenot maksimālisma idejas un mācīja bērniem sarežģītas horeogrāfijas kompozīcijas, pagājis ilgs laiks, un Šteina atzīst, ka visu mūžu mācījusies kopā ar saviem audzēkņiem.

„Es nevaru pat pateikt, kāda būtu mana dzīve, ja nebūtu šīs dejas, tā ir devusi manu dzīvi, manas dzīves gaitu, manas dzīves draugus, līdzgājējus.

Tas ir viss, kas man ir - šī deja. Šie bērni ir daudz bagātāki, viņi ir piepildītāki. Viņiem ir jaunas zināšanas, viņi ir izkopuši savu ķermeni. Ne par velti mūsu dejotājus ņem visos sporta veidos, jo viņi ir vienkārši gatavi visam,” uzsver kolektīva vadītāja.

7.novembra koncertā, kas iecerēts kā retrospektīvs ceļojums Skolēnu deju svētku repertuārā, piedalīsies apmēram 300 dejotāju no “Zelta sietiņa” dažādām paaudzēm. Katram no viņiem ir savs iemesls dejošanai.

Renārs nāk dejot kompānijas pēc, Tomass uzskata, ka dejojot atklāj vēsturi, bet Bruno patīk dejot, jo kolektīvā ir ļoti daudz meiteņu.

Savukārt meitenes uzsver to, ka kolektīvā ir ļoti laba atmosfēra, kā arī dejošana sniedz ekskluzīvu iespēju būt uz labām skatuvēm un mācīties no labiem pedagogiem.

Dejot “Zelta sietiņā” nozīmē spēt iejusties ģimenē, kur dzīvesveidu diktē noteikumi, kas tiek ievēroti bez liekas apspriešanas.

„Viena no grūtākajām lietām, ar komisku piesitienu, man bija jābūt uz visiem mēģinājumiem. Ja es nebūšu uz kādu mēģinājumu, tad mamma zinās. Tagad es teiktu, ka tā ir viena nozīmīga daļa no manas dzīves, tā ir mana ģimene,” uzsver dejotāja Anna.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti