Daugavpils teātrī iestudējuma «Savējie» pirmizrāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jaunais iestudējums ir par mums pašiem un kaimiņiem tepat blakus - jo visi jau esam „zem viena jumta” - tā par jauno izrādi Daugavpils teātrī ar nosaukumu „Savējie” saka iestudējuma veidotāji.

Izrādes stāsts būs par situāciju nelielā Latgales lauku ciemā, tāpēc nav nejauši, ka pirmo reizi Daugavpils teātra vēsturē uz skatuves viena iestudējuma laikā skanēs piecas valodas. Pati izrāde, kas ir muzikāla komēdija, noteikti uzrunās ne vienu vien visā Latvijā dzīvojošo, kuru uztrauc vēlme nepazaudēt savējos laikā, kad tik daudzas Latvijas ģimenes ir skārusi nabadzība un šķiršanās, tā pirms pirmizrādes saka režisors Harijs Petrockis.

„Mēs mēģinām paskatīties uz to, kā dzīvo cilvēki šeit – mazā miestā Latgalē – kādas ir viņu attiecības. Tā ir komēdija, bet vienlaikus caur komēdiju tiek risinātas ļoti nopietnas lietas – tautas izceļošanu uz Angliju, zemes pārdošanu (..) Vēl ir viena pamatvērtība – ģimene (..) Par šīm lietām mēs vēlamies runāt, lai kaut ko saprastu, varbūt nedaudz aizdomātos,” saka Petrockis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti