Kultūras ziņas

Jaņa Rozentāla grafikas Jūgendstila muzejā

Kultūras ziņas

Skolēni vēro Marisu Jansonu darbā

Daugavpilī teātra sezonu atklāj ar izrādi bērniem

Daugavpilī teātra sezonu atklāj ar izrādi bērniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jaunajai sezonai gatavs ir arī Daugavpils teātris, un šogad tas sola turpināt iepriecināt skatītājus ar žanriski spilgtu izrāžu klāstu. Tautās laista jauna izrāde bērniem, “Sarkangalvīte un pasaku mežs”, kas iedvesmu smēlusies pasakas sižetā.

Izrāde ir īpaša ar to, ka tā atklāja jauno teātra sezonu un arī ar tapšanas procesu – scenārijs, kostīmi un mūzika ir pašu teātra darbinieku iztēles augļu realizācija dzīvē.

“Mums īstenībā pamatdoma ir tā, ka tā ir otrā sērija. Mēs iepriekš uztaisījām “Trīs sivēntiņus”, vilku Vilmāru.. Un šī ir tāds turpinājums. Sarkangalvītei arī ir vilks, tāpēc arī radās tā doma,” stāsta aktieris Māris Korsiets.

“Vienmēr ir interesanti spēlēt bērnus, jo pieaugušam cilvēkam sevī ir jāatrod tas bērns, tas bērna brīnīšanās, prieka izjušanas veids. Un katrs bērns sevī ir cilvēks, ir pieaudzis, viņš domā nopietni, viņš dara nopietni, viņš priecājas un bēdājas nopietni,” atzīst aktrise Inese Ivulāne-Mežale.

Izrāde balstās uz klasisko stāstu par Sarkangalvīti, bet tā ir papildināta ar citiem iemīļotiem pasaku varoņiem, kas izrādes gaitā nonāk nepatikšanās. Tomēr kopā visas problēmas ir atrisināmas un labie darbi vienmēr palīdz arī pašam labo darbu darītājam – tā ir izrādes galvenā doma.

 “Pamatdoma ir tāda – citreiz neapzinoties cilvēks izdara kaut ko labu, un mēs nekad nezinām, kad tas labais atgriezīsies, un Sarkangalvīte neapzinoties izdara visiem labu, un tieši tad, kad visvairāk viņai vajag palīdzību, tad tā palīdzība arī nāk atpakaļ,” par izrādes ideju stāsta Māris Korsiets.

Mūsdienīga mūzika, dejas elementi un skanīgas dziesmas lika just līdzi varoņiem gan pieaugušajiem, gan bērniem. Teātra apmeklēšana esot svarīga, jo tā veido bērnu izziņas procesu, un caur to tiek atklātas vērtības. Bērni acīmredzami izbaudīja uz skatuves notiekošo un ar prieku iesaistījās izrādes tapšanā.  

Izrāde tiks rādīta arī oktobrī un novembrī. Aktieri sola, ka vilka Vilmāra piedzīvojumiem būs arī turpinājums. Savukārt pieaugušos Daugavpils teātris aicinās jau 7. oktobrī uz izrādi “Kailais karalis”, kuru kopīgi iestudē režisors Oļegs Šapošņikovs un horeogrāfe Irina Saveļjeva. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti